Wat is er te doen?

Op zoek naar de koekoek in natuurparel De Bruuk bij Groesbeek

2017 is het Jaar van de Koekoek. Veel mensen hebben deze illustere vogel wel eens gehoord, maar nog nooit gezien. Ga daarom mee op deze ontspannen vogelexcursie gericht op beginnende vogelkijkers in het kleine maar vogelrijke natuurgebied De Bruuk tussen Groesbeek en het Duitse Reichswald. Met bijna altijd koekoeken, talloze andere vogelsoorten en vlinders. We maken hier een relaxte wandeling van zo'n 2,5 tot 3 uur met veel stops om vogels goed te bekijken en leren herkennen. We maken kans op leuke soorten als grote gele kwikstaart, boompieper, goudvink, havik, boomvalk, grauwe vliegenvanger, tuinfluiter, roodborsttapuit, putter, appelvink, spotvogel, sprinkhaanzanger, rietgors, spechten en dus natuurlijk de koekoek. Hopelijk zien we ook ringslangen die in het zonnetje liggen op te warmen. We eindigen de wandeling op een heuvel met uitzicht op De Bruuk. Dit punt staat erom bekend dat koekoeken soms op ooghoogte langs komen zweven. Ook hebben we hier kans op fraai overtrekkende roofvogels, raven en andere verrassingen. Voor een beginnende vogelaar zullen er tijdens deze excursie veel nieuwe soorten te ontdekken zijn.

Heeft u geen Nederlands woonadres maar wilt u meedoen aan deze activiteit? Stuur uw aanmelding aan info@vogelbescherming.nl. Vermeld s.v.p. duidelijk uw naam- en contactgegevens en de exacte datum, naam van de activiteit en om hoeveel personen het gaat. Vogelbescherming verwerkt uw aanmelding zolang er beschikbare plaatsen zijn.

Excursieleider
Chris-Jan van der Heijden
Ark Natuurontwikkeling
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Vogelbescherming Nederland
Onderwerp
Genieten en herkennen van vogels en speciale aandacht voor de koekoek
Locatie
Ashorst 24, Groesbeek (GE)
Startpunt
Voor de ingang van de Bruuk aan de Ashorst zijn enkele parkeerplaatsen. Daar verzamelen we. Vul in je autonavigatie Ashorst 24, Groesbeek in, 100 meter verderop is de parkeerplaats. Precieze coördinaten van het startpunt zijn: lat 51.76385267, lng 5.95983088
Duur
3 uur
Bijzonderheden
Je leert hoe je vogels kunt herkennen en wat je daarvoor nodig hebt. De twee excursieleiders hebben een telescoop bij zich waar iedereen gebruik van kan maken. Zorg zelf voor goede waterdichte wandelschoenen, een verrekijker en iets te drinken. Indien je zelf geen verrekijker hebt, is er 1 leenexemplaar aanwezig. Vogelboeken zijn ook aanwezig. De excursie is gericht op beginnende vogelkijkers en natuurliefhebbers en laagdrempelig van opzet. Er wordt ruim de tijd genomen vogels te bekijken en determineren. De Bruuk is op zondagochtend met openbaar vervoer moeilijk te bereiken. Het ligt op 14 km fietsen van station Nijmegen. Een kilometer verderop in het dorpje de Horst zijn Horecagelegenheden. Kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.
Kosten
Nee

In de omgeving

Vogels ontdekken in het Goffertpark

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Vogels herkennen, horen en zien, in Goffertpark
Plaats
Nijmegen
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Deze activiteit gaat helaas niet door.

Vogelwandeltocht door nieuw natuurgebied Keent

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Vogelwandeltocht
Plaats
Oss
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Deze activiteit gaat helaas niet door.

Vogelfietstocht door nieuw natuurgebied Keent

Activiteit
Fietsexcursie
Onderwerp
Fietstocht door Keent
Plaats
Oss
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Deze activiteit gaat helaas niet door.