Pers en promotie

Persbericht

Download hier het persbericht over de Nationale Vogelweek 2018. Bijbehorend fotomateriaal vindt u hieronder.

Voor excursieleiders: maak promotie voor uw activiteit / excursie

Vogelbescherming Nederland maakt landelijke promotie voor de Nationale Vogelweek. We versturen persberichten aan alle landelijke media, promoten de Vogelweek via e-mailnieuwsbrieven bij onze achterban en we promoten via social media zoals de Facebook-pagina's van Vogelbescherming, VogelsPlus en de Vogelweek en Twitter.

Onze ervaring is dat met name lokale promotie erg goed werkt. Huis-aan-huis bladen, websites met lokaal nieuws en activiteiten en plaatselijke bezoekerscentra zijn erg goede kanalen om deelnemers voor uw activiteit te werven.

Posters en social media

Download de poster van de Nationale Vogelweek: klik hier om een groot formaat te downloaden (A3) en klik hier om een klein formaat te downloaden (A4). Print de poster, vul aan met de gegevens van uw activiteit en hang hem op bij bijvoorbeeld de bibliotheek, bezoekerscentra, de natuurvoedingswinkel of andere supermarkt, etc. Vraag vooraf uiteraard even toestemming aan de locatie.

Lokale en eigen media

Verzamel zoveel mogelijk e-mailadressen van lokale media en stuur ze een bericht. Denk daarbij aan: huis-aan-huis-bladen, regionale dagbladen, regionale tv- en radiostations, websites en agenda’s/prikborden.

Maak uw activiteit bekend binnen de eigen kennissenkring, vereniging, vogelwerkgroep of andere club via mail, nieuwsbrief, blaadje, website en/of sociale media.

Ruim voor de start van de Nationale Vogelweek deelt Vogelbescherming via deze pagina een persbericht dat u naar believen kunt aanpassen aan uw eigen activiteit.

Social media: Twitter en Facebook

Gebruik van Twitter werkt. Stuur bijvoorbeeld tweets uit over uw excursie met #Vogelweek of @Vogelweek in de tekst verwerkt of retweet berichten van @vogelweek. Denk bijvoorbeeld ook aan tweets als ‘Nog maar drie plekken vrij op onze excursie naar het Bargerveen in de #Vogelweek. Wees er snel bij!’ Wij zullen die berichten ook zoveel mogelijk retweeten via het Twitter-account @Vogelweek.

Je excursie plaatsen op de Facebook pagina van de Vogelweek geeft ook extra aandacht. Een aankondiging is leuk, maar nieuws werkt ook goed. Bijvoorbeeld: "Vandaag zeearend gezien in Biesbosch. Volgende week kun jij daar ook lopen tijdens de Vogelweek met onze excursie op 14 mei! Doe mee en ga naar www.vogelweek.nl." Berichten met foto worden zowel op Twitter als Facebook meestal het beste gelezen.

Online banners

Zet een banner van de Nationale Vogelweek online op de website van uw vogelwerkgroep/organisatie. Download hier banners in verschillende formaten.

Fotomateriaal

Wilt u één van onderstaande foto's of ander beeldmateriaal in hogere resolutie ontvangen? Stuur svp een e-mail aan Chris van der Heijden bij Vogelbescherming Nederland: chris.vanderHeijden@vogelbescherming.nl. 

vogelweek-2017 / Chris van der Heijden Excursie Vogelweek 2017, foto door Chris-Jan van der Heijden/Vogelbescherming Nederland
Groene specht / Shutterstock Groene specht, foto (c) Shutterstock
Logo Vogelweek