Corona en excursies

dinsdag 29 september 2020

Op deze pagina zullen we na het publiceren van de eerste Vogelweek excursies -in februari 2021- ook de eventuele updates rond de dan geldende maatregelen m.b.t. de excursies omschrijven in dit bericht. Als de maatregelen het toelaten zal de Vogelweek in 2021 plaatsvinden van 8-16 mei. Onderstaande was van toepassing op het Vogeltrekweekend dat plaatsvond van 2-4 oktober 2020.

 

Natuurlijk zullen we ook in het Nationaal Vogeltrekweekend rekening moeten houden met de geldende bepalingen t.a.v. COVID-19.
We denken dat we door wat inschikken en aanpassingen toch leuke, interessante en veilige excursies en andere activiteiten kunnen organiseren. Daarbij houden we de nieuwsberichten vanuit Den Haag voortdurend in de gaten, zodat we verdere versoepelingen of - in het uiterste geval - een strenger beleid meteen meenemen in de voorbereidingen.

In die zin zijn de activiteiten in het Nationaal Vogeltrekweekend enigszins onder voorbehoud, zoals dat ook geldt voor erg slecht weer. Alleen vergt COVID-19 natuurlijk wat meer aanpassingen van deelnemers én excursieleiders.

Richtlijnen t.a.v. Corona

Houd nu alvast zoveel mogelijk rekening met de volgende voorwaarden i.v.m. COVID-19, voordat u zich aanmeld voor een excursie:

  • Houd u aan -en blijf op de hoogte van- de regels van de Rijksoverheid,
  • Verkouden en/of koorts of heeft u een huisgenoot met koorts of benauwdheidsklachten? Graag zien wij u later in goede gezondheid terug*,
  • Kom het liefst met eigen vervoer. Reist u met het openbaar vervoer? Draag dan een mondkapje.
  • Geef elkaar de ruimte.
  • Spreek elkaar erop aan als u zich niet prettig voelt bij een situatie,
  • Maak geen gebruik van elkaars verrekijker of telescoop. Tenzij deze eerst gereinigd wordt.
  • Meer over veilig vogels kijken en de maatregelen die Vogelbescherming in de winkel neemt zijn hier te vinden.


Ook de excursieleiders zullen hier rekening mee houden.
Test u binnen 14 dagen na de excursie positief op corona? Laat dit ons alstublieft zo snel mogelijk weten. We zullen dan de andere deelnemers hierover berichten.

Updates

Hopelijk zijn deze richtlijnen begin oktober 2020 niet meer nodig, al blijft een bepaalde afstand tot elkaar – zoals het er nu naar uitziet – voorlopig nog wel het devies. We zullen deze pagina zo goed mogelijk bijwerken t.a.v. de nieuwste inzichten, lees deze pagina dus nog even door voor vertrek. En mocht het toch nodig zijn dan zullen we besluiten om het evenement af te gelasten. Helaas is dat de realiteit waarin we nu leven. Hierover ontvangt u dan bericht per e-mail.

*Afmelden kan door een e-mail te versturen naar vogelweek@vogelbescherming.nl, dan geven we uw plaats weer vrij. Krijgt u minder dan 24u voor de start symptomen? Neem dan svp contact op met uw excursieleider, anders rekent zij/hij op uw komst.

Heeft u nog vragen? Mail dan naar vogelweek@vogelbescherming.nl.

 

Team Nationaal Vogeltrekweekend

 

(update: woensdag 12 augustus 2020)