De eerste Vogelweek activiteiten van 2020 staan weer online

woensdag 26 februari 2020

Door heel Nederland vogels ontdekken! Ga mee vogels kijken in de Nationale Vogelweek van 9 t/m 17 mei en er gaat een wereld voor je open. Organiseer zelf een vogelexcursie of ga mee als deelnemer op een vogelexcursie. Dan kun je onder begeleiding van ervaren vogelkenners de meest verbazingwekkende vogels in het wild ontdekken.

In de Nationale Vogelweek kan iedereen ervaren hoe rijk ons land is aan vogels en hoe leuk het is om naar vogels te kijken. Op een Vogelweekexcursie zie je vaak tientallen vogelsoorten. Zoals de vaak verrassende vogelwereld vlak om de hoek. Dan sta je opeens zomaar oog in oog met een ransuil, specht, ijsvogel, havik, of ontdek je hoe fraai alledaagse soorten als een groenling of putter van dichtbij zijn. Maar ook zeldzame soorten als de wielewaal, grauwe klauwier of nachtzwaluw worden in de Vogelweek gezien.

Vogelbescherming Nederland organiseert de Nationale Vogelweek in samenwerking met vogelwerkgroepen en natuurorganisaties. In elke provincie worden tientallen vogelexcursies, wandelingen, workshops en andere vogelactiviteiten georganiseerd. De excursies zijn altijd voor kleine groepen en grotendeels gratis.

Word excursieleider!

Wil je zelf een activiteit organiseren in de Vogelweek? Leuk! Ga naar www.vogelweek.nl/activiteit-organiseren voor meer informatie en de aanmeldpagina waarop je activiteiten kunt aanmelden.

Doe mee aan een activiteit!

Wil je mee als deelnemer op een excursie? Leuk! Op deze website vind je vanaf nu tientallen activiteiten en excursies, en daar komen er de komende maanden nog vele tientallen bij. Via zoeken op woonplaats zie je in één oogopslag wat er bij jou om de hoek te doen is. Maar uiteraard kun je ook zoeken buiten de eigen regio.