Biesbosch Excursie Marathon

vrijdag 3 mei 2019

Diverse organisaties in en rond de Biesbosch houden tijdens de Vogelweek een Excursie Marathon. Van vrijdagavond 17 mei tot en met zaterdagmiddag 18 mei worden 24 uur lang excursies aangeboden. Naast genieten van de vogels heeft deze Marathon nog een doel; geld ophalen voor een goed vogel-doel. Aan de deelnemers wordt daarom om een financiële bijdrage gevraagd.

Het doel voor dit jaar is de Avifauna van de Biesbosch. De Avifauna is een boek dat door vogelaars van de lokale vogelwerkgroep wordt geschreven en de totale geschiedenis van de vogels in de Biesbosch beschrijft. Om het boek mogelijk te maken is veel geld nodig. Een deel daarvan wordt tijdens de Biesbosch Excursie Marathon opgehaald. 

In totaal staan er negen excursies gepland die onderdeel zijn van de marathon. Er staan wandel-, fiets- en kano-excursies op het programma. Op de website van de Nationale Vogelweek staan alle excursies op een rij (klik om de pagina te openen in een nieuw venster).

Wacht niet te lang met inschrijven als u mee wilt. Alle excursies kunnen op veel belangstelling rekenen!

De excursies worden mede mogelijk gemaakt en begeleid door de redactie van de Avifauna zelf, boswachters van Staatsbosbeheer, Judith Borremans Natuurfotografie, Delta Safari en lokale vogelaars van de Vogelwerkgroep Biesbosch.

2019 biesbosch vogelweek