Recordaantal deelnemers in zonnige Vogelweek 2019

vrijdag 24 mei 2019

Dat vogels kijken steeds populairder wordt wisten we al. En dat bleek tijdens de Vogelweek ook maar weer eens. Al drie weken voor aanvang waren vrijwel alle van de meer dan 260 vogelexcursies volgeboekt. De excursies waren niet aan te slepen. Duizenden vogelliefhebbers gingen mee het veld in om van vogels te genieten. En daarbij was het weer ook nog eens goed om vogels te kijken. 
Er werden dan ook veel mooie en bijzondere vogels gezien. Wat bijvoorbeeld te denken van soorten als de zwarte ooievaar, noordse kwikstaart, krooneend, witwangstern, purperreiger, dwergmeeuw, rouwkwikstaart, gekraagde roodstaart, snor en de wielewaal? Ook werden vele soorten roofvogels en weidevogels gezien.

Hartverwarmende reacties

De reacties van deelnemers aan de Nationale Vogelweek waren ook dit jaar weer hartverwarmend. Veel mensen zagen vogels die ze nog nooit hadden gezien, ontdekken hoe leuk en spannend vogels kijken is, en waren ook verwonderd wat ze in een gebied ontdekken waar ze al jaren komen en ze door heel andere ogen gaan zien. Hier een kleine bloemlezing:

“Geweldig, groots, veel vogels in grote groepen!”

“Het was gevarieerd; zowel de vogels als het gebied. We waren blij verrast met de hoge activiteit van de vogels, en het feit dat we ze dicht konden naderen voor ieders perfecte plaatje.”

“Prachtig. Echt ontzettend inspirerend om te leren met hoeveel vogels wij samen leven en de gigantische diversiteit.”

“Fantastisch! Nooit gedacht zoveel verschillende vogelsoorten aan te treffen in het Goffertpark.”

“Prachtig gebied (Kleine Noordwaard, Biesbosch). Je waant je in Finland, heel veel water vogels, een symfonie van zangvogels gewoon top.”

 “Geweldig, wat een vogelzang!”

 “Ik vond het geweldig. Ik zou dit veel vaker willen. Want door herhaling leer je het onderscheid tussen de (riet)vogels beter. En in verschillende jaargetijden is het vogelaanbod ook weer anders.”

“Over de gidsen niets dan lof. Er was genoeg kennis en het werd op een prettige manier overgebracht. Ook was er voldoende gelegenheid voor vragen.”

“Geweldig i.v.m. de afwisseling. Ik ga morgen in mijn uppie opnieuw genieten.”

Excursieleiders en deelnemers hartelijk dank voor jullie enthousiasme en tot volgend jaar!
Dan is de Nationale Vogelweek van zaterdag 9 t/m zondag 17 mei. Schrijf de data vast in je agenda!