Vogels ontdekken met Vogelbescherming

woensdag 9 mei 2018

Vrijwel alle excursies van de Nationale Vogelweek zijn volgeboekt. Komend jaar is de Nationale Vogelweek van 11 en 19 mei 2019. Vanaf medio februari 2019 verschijnen de eerste excursies weer op de website van de Vogelweek. Maar u hoeft natuurlijk niet een jaar te wachten voordat u weer met een activiteit mee kunt. Want wist u dat u het hele jaar van vogels en de natuur kunt genieten met Vogelbescherming?

Excursies door vrijwilligers van Vogelbescherming

Het hele jaar door organiseert Vogelbescherming met de inzet van vele vrijwilligers vogelexcursies. Deze excursies vinden plaats op verschillende plekken in het land, vaak in het weekend maar soms ook doordeweeks.

Kijk voor het overzicht van activiteiten op de excursie-pagina van Vogelbescherming.

Zelf op pad rondom de Wadden

De waddennatuur is uniek in Nederland. Vogelbescherming Nederland zet zich in voor het behoud van onze onvervangbare waddennatuur. Onze filosofie is eenvoudig: hoe meer mensen genieten van de natuur en vogels in het waddengebied, hoe groter de steun voor behoud en herstel. We hebben alle wandelroutes, fietsroutes, vogelkijkpunten en verrekijkeruitleenpunten voor u op een rij gezet.

Kijk voor alle activiteiten in het waddengebied op de website van Beleef de Waddennatuur. U kunt ook de app Wadvogels gebruiken. Daar vindt u ook alle routes en vogelpunten in.

Ontdek onze weidevogelgebieden

Ontdek hoe rijk de Nederlandse weides kunnen zijn, vol buitelende kieviten, joelende grutto’s, vlinders en bijen. Vogelbescherming Nederland maakt zich grote zorgen om de ontwikkelingen in onze weides en zet zich in voor het behoud van rijke weides. Hier en daar zijn nog pareltjes te vinden.

Ga kijken hoe rijk ons weidelandschap kan zijn. Op Red de Rijke Weide vindt u een kaart met alle rijke weides en een agenda met leuke activiteiten.

Vogelkijkhutten op een rij

Er is altijd een mooie vogelkijkhut bij u in de buurt. Vogelbescherming en Waarneming.nl hebben alle vogelkijkhutten van Nederland voor u op een rij gezet, voorzien van een beschrijving en van alle waarnemingen die er gedaan worden.

Vind een vogelkijkhut bij u in de buurt via Vogelkijkhut.nl