Stormloop op excursies Nationale Vogelweek

dinsdag 8 mei 2018

De Nationale Vogelweek wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. Dat vogels kijken steeds populairder wordt, is dit jaar duidelijk te merken. Er ontstond een ware stormloop op de Vogelweekexcursies en vrijwel alle excursies op www.vogelweek.nl waren in een mum van tijd volgeboekt. Omdat het flink zoeken werd naar excursies waar nog vrije plekken waren, hebben we op de website een speciale zoekknop geplaatst, waarmee je snel de excursies vindt waar nog plekken vrij zijn.

We zagen het dit jaar gebeuren. In recordtempo liepen bijna alle excursies vol. Dat is hartstikke mooi, want het blijkt dat de Nationale Vogelweek in een grote behoefte voorziet. Ook de speciale huiszwaluwexcursies die vanwege het Jaar van de Huiszwaluw werden georganiseerd zaten al snel vol. Maar daar hebben we iets op gevonden. Huiszwaluwen zijn namelijk gemakkelijk zelf te ontdekken en te bekijken. Als je tenminste weet waar huiszwaluwkolonies te vinden zijn. Op de website van Vogelbescherming Nederland hebben we daarom de twaalf mooiste huiszwaluwplekken van het land verzameld. Maar ook het zoeken op nog vrije plekken hebben we gemakkelijker gemaakt. Op de pagina 'Alle activiteiten' kun je bij de optie 'plek' kiezen voor 'Alleen met beschikbare plekken'. Als je daarna op 'Zoek' klikt worden vervolgens alleen excursies en activiteiten getoond waarop nog vrije plekken zijn.

Nog genoeg te kiezen

Zoals gezegd, veel excursies zijn dit jaar al volgeboekt. Maar er zijn nog steeds leuke gratis activiteiten te vinden. Zoals een mooie fietsexcursie rondom Oss, Zevenaar of Deventer. Een prachtige lezing over ijsvogels door ijsvogelexpert Jelle Harder. Een overrompelende wandeling bij het wad (duizenden steltlopers in prachtkleed) bij Den Oever of op zoek naar de zeearend bij het Zuidlaardermeer. Op zoek naar stadsvogels kun je in Varsseveld, Tubbergen of Heerlen. Of je gaat vogels kijken op de golfbaan bij Nieuwerkerk aan de IJssel of bij een weidevogelboer tussen Heerenveen en Drachten of in het Eemland.