Genieten van weidevogels in de Nationale Vogelweek

donderdag 12 april 2018

In de maand mei zitten de weilanden in weidevogelreservaten en bij weidevogelboeren vol bloemen, bijen, vlinders en… vogels. De weidevogels zijn daar op hun mooist en nog in volle glorie te zien. In de Nationale Vogelweek (12 t/m 21 mei) zijn er overal leuke wandelexcursies naar en door de mooiste weidevogelgebieden. Ga mee en geniet!

Vogelbescherming Nederland zet zich al jaren in voor bescherming en behoud van de Nederlandse weidevogels. In de Nationale Vogelweek willen we vooral laten zien hoe mooi de weidevogels zijn en dat het in de lente een feest is om ze bekijken. Op plekken waar boeren en natuurorganisaties zich actief inzetten voor de bescherming van weidevogels gaat het gelukkig vaak nog goed. Daar jubelen de weidevogels ouderwets uitbundig boven de velden. Met vochtige en bloemrijke weilanden vol grutto's, tureluurs, kieviten, watersnippen, slobeenden, scholeksters, veldleeuweriken, boerenzwaluwen en gele kwikstaarten. Daar gaan we in de Vogelweek naar op zoek. Wie dat spektakel nog nooit heeft meegemaakt, kan in de Nationale Vogelweek in heel Nederland mee met een van de vele gratis weidevogelexcursies.

Update 24 april: de weidevogelexcursies in de Nationale Vogelweek zijn zo populair dat er al heel veel zijn volgeboekt. Hieronder de excursies waarop nog wel plaats is (maar wees er snel bij want ze lopen razendsnel vol)

12 mei Weidevogelexcursie NFW in het vogelrijke Bûtefjild in Friesland

13 en 17 mei Jonge weidevogels kijken rond Spaarnwoude

15 mei Avondwandeling langs de weidevogels van de Workumerbinnenwaard

16 mei Weide- en erfvogels op biologische boerderij Ark

16 mei Weidevogels kijken in de Vosse- en Weerlanerpolder bij Hillegom

16 en 20 mei Op zoek naar boerenlandvogels in Nationaal Park De Weerribben

19 mei Weidesafari bij Mastenbroek: spot de Big Five van het boerenland bij Zwolle

20 mei Gruttosafari De Lytse Deelen in Friesland