Vogelweek 2018 start met Big Day op Texel

woensdag 7 februari 2018

Het belooft een gezellige, leuke en spannende aftrap van de Nationale Vogelweek te worden. Op Texel gaan teams van beginnende, ervaren, relaxte, fanatieke, oude en jonge vogelaars met elkaar de strijd aan. Vrouwenteams, vriendenteams, vogelwerkgroepteams, Vogelbescherming-teams, collega's, Luizenmoeder-fan-teams, Sovon-teams, Dutch Birding-teams, alle vormen en mixen van teams zijn welkom om op 12 mei op Texel samen op zoek te gaan naar zoveel mogelijk vogels. Het doel: enorm genieten en geld ophalen voor de bedreigde huiszwaluw.

Nationaal Park Duinen van Texel, Vogelinformatiecentrum Texel en Vogelbescherming Nederland organiseren op 12 mei 2018 een Big Day om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor het goede doel: de huiszwaluw. Tijdens deze Big Day proberen teams van vogelaars in 24 uur zoveel mogelijk vogelsoorten te zien op Texel. De start is vrijdagnacht om 00.00 uur, de finish 24 uur later. De Big Day wordt georganiseerd in het kader van de Nationale Vogelweek van 12 t/m 21 mei en het Wadden Vogelfestival op 12 en 13 mei op Texel. Zoveel mogelijk teams gaan proberen om met elkaar zoveel mogelijk vogelsoorten te zien. Dat is niet alleen leuk om te doen, maar laat ook de geweldige vogeldiversiteit van Texel zien.

Ook leuk voor beginners en relax-vogelaars

We ondersteunen alle teams met tips en inspiratie in de sponsoring, promotie en advies om zo veel mogelijk soorten te zien. Teams met beginnende vogelaars worden nadrukkelijk uitgenodigd mee te doen. Het gaat namelijk vooral om een dag lang van vogels genieten en daarbij ook nog eens iets doen voor de vogels! In het kader van het Jaar van de Huiszwaluw gaat de volledige opbrengst naar beschermingsprojecten voor de huiszwaluw.

Dus tuig een team op, haal je verrekijker uit het vet, en meld je aan! Kijk hier voor meer info.