Ontdek de trekvogels in de Nationale Vogelweek

woensdag 11 mei 2016

Het is soms een wonder dat onze trekvogels het überhaupt redden met alle bedreigingen onderweg op en neer naar Afrika. Daarom is het een feest als ze hier weer zijn. In de Nationale Vogelweek (14 t/m 22 mei) heb je volop de kans ze te ontdekken en van dichtbij te zien.

Ga komende week in de Nationale Vogelweek mee de natuur in en bekijk die onversaagde trekvogels van dichtbij. Er zijn bijna 400 excursies door heel Nederland onder leiding van ervaren vogelliefhebbers. Ga op zoek naar de (trek)vogels van Zuid-Limburg, de Wieden-Weerribben, de heide van het Holtingerveld of de duinen van Cadzand. Of ga kijken of de purperreiger al terug is uit Afrika in Giethoorn, de wielewaal in Friesland of de grauwe klauwier in de Brabantse Maashorst.

En natuurlijk onze nationale vogel de grutto, ook al zo’n moedige trekvogel. Er zijn talloze excursies waar u deze nationale held kunt bewonderen. Bijvoorbeeld op Terschelling, bij Zevenaar, Tilburg, in het Groene Hart, gewoon op fietsafstand van Amsterdam, Utrecht of op nog veel meer andere mooie vogelplekken. Je vindt het allemaal op deze site.

De Nationale Vogelweek brengt trekvogels dichtbij

Tijdens de Nationale Vogelweek kan iedereen kennismaken met de meest onverwachte (trek)vogels. Dan sta je opeens oog in oog met een lepelaar, een wespendief, een gekraagde roodstaart, een koekoek, een grauwe klauwier of een miniscuul tjiftjafje dat er net 5.000 kilometer op heeft zitten. Die gedachte is even mooi als onvoorstelbaar. Maar de lijst met trekvogels die je op de meeste excursies wel kan zien is nog veel langer: zwartkop, braamsluiper, zomertaling, zomertortel, boerenzwaluw, huiszwaluw, overzwaluw, gierzwaluw, fitis, fluiter, tapuit, boomvalk en zo gaat de lijst nog wel een tijdje door.

Beleef de trekvogels mee in de Nationale Vogelweek. Voor een overzicht van alle excursies klik hier.


Foto koekoek: Jankees Schwiebbe, Birdphoto.nl