Voer je Vogelweek-score in op Waarneming.nl

woensdag 4 april 2018

Het is heel eenvoudig om de voorpret en napret van een Vogelweek-excursie te vergroten. Op Waarneming.nl kun je de vogels die je ziet tijdens de excursie met een app op je telefoon heel gemakkelijk invoeren en thuis weer op de pc of tablet weer terugkijken. Zo kun je precies bijhouden welke vogelsoorten je hebt gezien en leer je beter kijken. Dat maakt vogels kijken nóg leuker!

Op www.waarneming.nl kun je je vogelwaarnemingen eenvoudig invoeren en delen met anderen. Een account aanmaken is gratis en eenvoudig. De Nationale Vogelweek is een goed moment om met invoeren van je waarnemingen te beginnen. Je kunt niet alleen al je waarnemingen terugzien, je kunt via Waarneming.nl ook kijken of er bijzondere soorten in jouw buurt zijn gezien zijn. Zo kun je op zoek gaan naar de vogels die je nog een keer wilt zien of nog ontbreken op je lijst.

Ook voor de voorpret is het leuk: via de 'excursieplanner' kun je alvast het gebied opzoeken waar je gaat wandelen en bekijken welke vogels er de afgelopen dagen allemaal gezien zijn. Een andere heel leuke functie van Waarneming.nl is ook dat er automatisch een jaarlijst wordt bijgehouden van alle vogels die je hebt gezien. Zo kun je de verschillende jaren met elkaar vergelijken en zie je in een oogopslag welke vogels dit jaar nog missen op je lijst. Maak dus een account, download de app, en begin met invoeren! Met deze korte handleiding ben je nog voor de Vogelweek aan de slag!
 

Foto: Harm Jan van Dijk