Nieuws

Eerste helft Nationale Vogelweek vlamt ondanks koud weer

woensdag 18 mei 2016

De Nationale Vogelweek 2016 is halverwege. Ondanks het koude weer hebben honderden nieuwe vogelliefhebbers kennis gemaakt met de vogelrijkdom van Nederland en zijn veel nieuwe en spannende soorten op de lijstjes bijgeschreven. De enthousiaste reacties stromen massaal binnen.

Lees verder

Ontdek de trekvogels in de Nationale Vogelweek

woensdag 11 mei 2016

Het is soms een wonder dat onze trekvogels het überhaupt redden met alle bedreigingen onderweg op en neer naar Afrika. Daarom is het een feest als ze hier weer zijn. In de Nationale Vogelweek (14 t/m 22 mei) heb je volop de kans ze te ontdekken en van dichtbij te zien.

Lees verder

Nationale Vogelweek en Fête de la Nature samen sterk

dinsdag 12 april 2016

Tijdens de Nationale Vogelweek (14 t/m 22 mei) vindt ook het leuke natuurfestival Fête de la Nature plaats op 21 en 22 mei. Samen zijn we sterk en stimuleren we zoveel mogelijk mensen de natuur in te gaan.

Lees verder

De driedubbele bonus van een avondexcursie

woensdag 17 februari 2016

Toen de eerste Nationale Vogelweek werd gehouden, werden er op doordeweekse avonden nog weinig vogelexcursies georganiseerd. De gedachte was dat late excursie geen mensen zouden trekken. Hoe anders bewees de praktijk. Avondexcursies zaten bijna altijd vol en inmiddels worden er in de Nationale

Lees verder

Doe mee met de Nationale Vogelweek!

dinsdag 16 februari 2016

Door heel Nederland vogels ontdekken! Ga mee vogels kijken in de Nationale Vogelweek van 14 t/m 22 mei en er gaat een wereld voor je open. Organiseer zelf een vogelexcursie of ga mee als deelnemer op een vogelexcursie. Dan kun je onder begeleiding van ervaren vogelkenners de meest verbazingwekkende

Lees verder

Data Nationale Vogelweek 2016

dinsdag 27 oktober 2015

De Nationale Vogelweek 2015 is afgelopen. Het was een fantastische week met honderden enthousiaste excursieleiders die eropuit gingen met bijna 4.500 deelnemers. Heeft u dit jaar achter het net gevist? Zet alvast de data van de vijfde Nationale Vogelweek in uw agenda: 14 t/m 22 mei 2016.

Lees verder