Nieuws

Weidevogels dichtbij in de Nationale Vogelweek

donderdag 13 april 2017

In de maand mei is het karakteristieke Nederlandse weidelandschap op z’n mooist. Weides vol koeien, bloemen, bijen, vlinders en… vogels. Veel vogels! In mei zijn ze in prachtkleed en goed te zien. In de Nationale Vogelweek (6 t/m 14 mei) zijn er op heel veel plaatsen in Nederland prachtige wandelexcursies door weidevogelgebieden. Ga mee en geniet!

Lees verder

Speciale koekoek-excursies in Nationale Vogelweek 2017

donderdag 30 maart 2017

Van 6 tot en met 14 mei barst de Nationale Vogelweek weer los! Dit jaar is er speciale aandacht voor een heel bijzondere gast: de koekoek. Bijna iedereen kent zijn roep, maar bijna niemand heeft 'm ooit gezien. Daar gaan we in de Nationale Vogelweek verandering in brengen. Overal in het land zullen er in het kader van 2017 Jaar van de Koekoek speciale excursies worden georganiseerd waarbij we op zoek gaan naar de geheimzinnige en prachtige koekoek.

Lees verder

Ga mee op pad met Camilla in de Nationale Vogelweek

maandag 20 februari 2017

VOGELBESCHERMING Vogelaar, bioloog en onderzoeker Camilla Dreef is ambassadeur van Vogelbescherming Nederland. In de Nationale Vogelweek kunt u dit jaar met Camilla op vogelexcursie. Voor beginnende vogelkijkers begeleidt ze in de Vogelweek 3 leuke wandelingen.

Lees verder

Natte Vogelweek 2016 toch met recordaantal deelnemers

maandag 23 mei 2016

De Nationale Vogelweek 2016 was geweldig met een recordaantal van bijna 10.000 deelnemers. Net als voorgaande jaren zijn de reacties weer hartverwarmend: mensen ontdekten prachtige vogels en natuurgebieden in Nederland. Het koude en soms wat natte weer weerhield bijna niemand ervan om naar buiten te gaan.

Lees verder

Eerste helft Nationale Vogelweek vlamt ondanks koud weer

woensdag 18 mei 2016

De Nationale Vogelweek 2016 is halverwege. Ondanks het koude weer hebben honderden nieuwe vogelliefhebbers kennis gemaakt met de vogelrijkdom van Nederland en zijn veel nieuwe en spannende soorten op de lijstjes bijgeschreven. De enthousiaste reacties stromen massaal binnen.

Lees verder

Ontdek de trekvogels in de Nationale Vogelweek

woensdag 11 mei 2016

Het is soms een wonder dat onze trekvogels het überhaupt redden met alle bedreigingen onderweg op en neer naar Afrika. Daarom is het een feest als ze hier weer zijn. In de Nationale Vogelweek (14 t/m 22 mei) heb je volop de kans ze te ontdekken en van dichtbij te zien.

Lees verder

Nationale Vogelweek en Fête de la Nature samen sterk

dinsdag 12 april 2016

Tijdens de Nationale Vogelweek (14 t/m 22 mei) vindt ook het leuke natuurfestival Fête de la Nature plaats op 21 en 22 mei. Samen zijn we sterk en stimuleren we zoveel mogelijk mensen de natuur in te gaan.

Lees verder

De driedubbele bonus van een avondexcursie

woensdag 17 februari 2016

Toen de eerste Nationale Vogelweek werd gehouden, werden er op doordeweekse avonden nog weinig vogelexcursies georganiseerd. De gedachte was dat late excursie geen mensen zouden trekken. Hoe anders bewees de praktijk. Avondexcursies zaten bijna altijd vol en inmiddels worden er in de Nationale

Lees verder

Doe mee met de Nationale Vogelweek!

dinsdag 16 februari 2016

Door heel Nederland vogels ontdekken! Ga mee vogels kijken in de Nationale Vogelweek van 14 t/m 22 mei en er gaat een wereld voor je open. Organiseer zelf een vogelexcursie of ga mee als deelnemer op een vogelexcursie. Dan kun je onder begeleiding van ervaren vogelkenners de meest verbazingwekkende

Lees verder

Data Nationale Vogelweek 2016

dinsdag 27 oktober 2015

De Nationale Vogelweek 2015 is afgelopen. Het was een fantastische week met honderden enthousiaste excursieleiders die eropuit gingen met bijna 4.500 deelnemers. Heeft u dit jaar achter het net gevist? Zet alvast de data van de vijfde Nationale Vogelweek in uw agenda: 14 t/m 22 mei 2016.

Lees verder