Nieuws

Vogelweek 2018 start met Big Day op Texel

woensdag 7 februari 2018

De Nationale Vogelweek gaat in 2018 van start met een vlammend event. Op Texel vindt een mega-Big Day plaats. Een dag lang op zoek naar de mooiste vogels en geld ophalen voor de bedreigde huiszwaluw.

Lees verder

Vogelweek 2017 groot succes: koekoeken in alle hoeken

maandag 15 mei 2017

Dankzij de eersteklas inzet van meer dan tweehonderd vrijwillige excursieleiders van vogelwerkgroepen, Vogelbescherming en andere natuurorganisaties , is de Nationale Vogelweek 2017 buitengewoon geslaagd! Bijna 5000 vogelliefhebbers gingen mee op vogelexcursie. Velen daarvan zagen hun állereerste koekoek.

Lees verder

Indrukwekkende ontmoetingen in de Nationale Vogelweek

dinsdag 9 mei 2017

De Nationale Vogelweek is in volle gang, en het loopt storm, bijna alle excursies zijn volgeboekt! Duizenden vogelliefhebbers genoten al van de geweldige Nederlandse vogelrijkdom. Zoals deze kids tijdens een vogelexcursie op de Wylerbeg bij Nijmegen. Kijk die gezichten! Ga ook mee deze week, want er zijn nog plekken op hele mooie vogelwandelingen.

Lees verder

Weidevogels dichtbij in de Nationale Vogelweek

donderdag 13 april 2017

In de maand mei is het karakteristieke Nederlandse weidelandschap op z’n mooist. Weides vol koeien, bloemen, bijen, vlinders en… vogels. Veel vogels! In mei zijn ze in prachtkleed en goed te zien. In de Nationale Vogelweek (6 t/m 14 mei) zijn er op heel veel plaatsen in Nederland prachtige wandelexcursies door weidevogelgebieden. Ga mee en geniet!

Lees verder

Speciale koekoek-excursies in Nationale Vogelweek 2017

donderdag 30 maart 2017

Van 6 tot en met 14 mei barst de Nationale Vogelweek weer los! Dit jaar is er speciale aandacht voor een heel bijzondere gast: de koekoek. Bijna iedereen kent zijn roep, maar bijna niemand heeft 'm ooit gezien. Daar gaan we in de Nationale Vogelweek verandering in brengen. Overal in het land zullen er in het kader van 2017 Jaar van de Koekoek speciale excursies worden georganiseerd waarbij we op zoek gaan naar de geheimzinnige en prachtige koekoek.

Lees verder

Ga mee op pad met Camilla in de Nationale Vogelweek

maandag 20 februari 2017

VOGELBESCHERMING Vogelaar, bioloog en onderzoeker Camilla Dreef is ambassadeur van Vogelbescherming Nederland. In de Nationale Vogelweek kunt u dit jaar met Camilla op vogelexcursie. Voor beginnende vogelkijkers begeleidt ze in de Vogelweek 3 leuke wandelingen.

Lees verder

Natte Vogelweek 2016 toch met recordaantal deelnemers

maandag 23 mei 2016

De Nationale Vogelweek 2016 was geweldig met een recordaantal van bijna 10.000 deelnemers. Net als voorgaande jaren zijn de reacties weer hartverwarmend: mensen ontdekten prachtige vogels en natuurgebieden in Nederland. Het koude en soms wat natte weer weerhield bijna niemand ervan om naar buiten te gaan.

Lees verder

Eerste helft Nationale Vogelweek vlamt ondanks koud weer

woensdag 18 mei 2016

De Nationale Vogelweek 2016 is halverwege. Ondanks het koude weer hebben honderden nieuwe vogelliefhebbers kennis gemaakt met de vogelrijkdom van Nederland en zijn veel nieuwe en spannende soorten op de lijstjes bijgeschreven. De enthousiaste reacties stromen massaal binnen.

Lees verder

Ontdek de trekvogels in de Nationale Vogelweek

woensdag 11 mei 2016

Het is soms een wonder dat onze trekvogels het überhaupt redden met alle bedreigingen onderweg op en neer naar Afrika. Daarom is het een feest als ze hier weer zijn. In de Nationale Vogelweek (14 t/m 22 mei) heb je volop de kans ze te ontdekken en van dichtbij te zien.

Lees verder

Nationale Vogelweek en Fête de la Nature samen sterk

dinsdag 12 april 2016

Tijdens de Nationale Vogelweek (14 t/m 22 mei) vindt ook het leuke natuurfestival Fête de la Nature plaats op 21 en 22 mei. Samen zijn we sterk en stimuleren we zoveel mogelijk mensen de natuur in te gaan.

Lees verder