Nieuws

Biesbosch Excursie Marathon

vrijdag 3 mei 2019

Uniek tijdens de Nationale Vogelweek van 2019: een excursie-marathon in de Biesbosch. Tijdens deze excursie-marathon kunt u op alle mogelijke manieren van natuur en vogels genieten: varend, wandelend of fietsend. En met uw deelname steunt u ook nog eens een goed doel. Uw excursiebijdrage gaat volledig naar een nieuw boek over de complete geschiedenis van de vogels in de Biesbosch.

Lees verder

Vogels kijken kan altijd en overal!

maandag 8 april 2019

In de Nationale Vogelweek gaan veel vrijwilligers als excursieleider aan de slag. Een van hen is René Janssen. Een mooie aanleiding om eens door te praten over wat hem beweegt.

Lees verder

Excursieleiders gezocht

dinsdag 12 maart 2019

Van 11 t/m 19 mei vindt de achtste Nationale Vogelweek plaats. Wilt u ook een excursie organiseren namens uw organisatie? Of namens uzelf? Vogelbescherming is op zoek naar enthousiaste en deskundige excursieleiders. Doe ook mee en geniet samen van de Nederlandse natuur!

Lees verder

Jaar van de Wulp

zaterdag 2 februari 2019

2019 is het Jaar van de Wulp. Net als andere weidevogels hebben wulpen het moeilijk; ze staan op de Rode Lijst. Hun jubelende baltszang roept het gevoel op van uitgestrekte vlaktes, de Wadden en de geur van kruidenrijk grasland. Tijdens de Nationale Vogelweek kunt u kennis maken met deze unieke steltloper en zijn prachtige geluid.

Lees verder

Big Day Nationale Vogelweek levert 15.000 euro op voor huiszwaluw

maandag 14 mei 2018

De Nationale Vogelweek werd afgelopen zaterdag afgetrapt met een zeer succesvolle Big Day op Texel. Met deze vogelrace (wie ziet er in 24 uur tijd de meeste vogelsoorten?) werd meer dan 15.000 euro opgehaald voor de bescherming van huiszwaluwen. Een mooie opsteker voor het Jaar van de Huiszwaluw, dat dit jaar door Sovon en Vogelbescherming Nederland wordt georganiseerd en een heel mooie start van de Nationale Vogelweek. En er werd ook nog eens een nieuw dagrecord gevestigd.

Lees verder

Vogels ontdekken met Vogelbescherming

woensdag 9 mei 2018

Vrijwel alle excursies van de Nationale Vogelweek zijn volgeboekt. Komend jaar is de Nationale Vogelweek van 11 t/m 19 mei 2019. Vanaf medio februari 2019 verschijnen de eerste excursies weer op de website van de Vogelweek. Maar u hoeft natuurlijk niet een jaar te wachten voordat u weer met een activiteit mee kunt. Want wist u dat u het hele jaar van vogels en de natuur kunt genieten met Vogelbescherming?

Lees verder

Stormloop op excursies Nationale Vogelweek

dinsdag 8 mei 2018

De Nationale Vogelweek wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. Dat vogels kijken steeds populairder wordt, is dit jaar duidelijk te merken. Er ontstond een ware stormloop op de Vogelweekexcursies en vrijwel alle excursies op www.vogelweek.nl waren in een mum van tijd volgeboekt. Omdat het flink zoeken werd naar excursies waar nog vrije plekken waren, hebben we op de website een speciale zoekknop geplaatst, waarmee je snel de excursies vindt waar nog plekken vrij zijn.

Lees verder

Genieten van weidevogels in de Nationale Vogelweek

donderdag 12 april 2018

In de maand mei zitten de weilanden in weidevogelreservaten en bij weidevogelboeren vol bloemen, bijen, vlinders en… vogels. De weidevogels zijn daar op hun mooist en nog in volle glorie te zien. In de Nationale Vogelweek (12 t/m 21 mei) zijn er overal leuke wandelexcursies naar en door de beste weidevogelgebieden. Ga mee en geniet!

Lees verder

Voer je Vogelweek-score in op Waarneming.nl

woensdag 4 april 2018

Het is heel eenvoudig om de voorpret en napret van een Vogelweek-excursie te vergroten. Op Waarneming.nl kun je de vogels die je ziet tijdens de excursie met een app op je telefoon heel gemakkelijk invoeren en thuis weer op de pc of tablet weer terugkijken. Zo kun je precies bijhouden welke vogelsoorten je hebt gezien en leer je beter kijken. Dat maakt vogels kijken nóg leuker!

Lees verder

Op zoek naar de huiszwaluw in de Nationale Vogelweek

maandag 2 april 2018

Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek hebben 2018 uitgeroepen tot Jaar van de Huiszwaluw. Dat betekent een jaar lang veel extra aandacht, publiciteit en onderzoek voor de prachtige huiszwaluw. Zo ook in de Nationale Vogelweek!

Lees verder