Nieuws

Eerste Excursie Marathon Biesbosch succesvol

vrijdag 5 juli 2019

Tijdens de Vogelweek werd in de Biesbosch een excursie marathon gehouden voor het goede doel. Meer dan honderd deelnemers kwamen er af op de excursies die 24 uur lang werden gehouden. In totaal bracht deze eerste editie ruim €1800,- op voor de Avifauna van de Biesbosch.

Lees verder

Texel Big Day 2019

zaterdag 22 juni 2019

De Texel Big Day op 11 mei 2019 was een groot succes! Door de twaalf deelnemende teams werd maar liefst 16.258 euro (stand op 21 mei) opgehaald voor de bescherming van duinvogels. De Stichting Texel Vogeleiland kan met dat bedrag een fantastische stap maken naar het verder beschermen van

Lees verder

Recordaantal deelnemers in zonnige Vogelweek 2019

vrijdag 24 mei 2019

Nog nooit gingen er zoveel mensen met ons op pad in de Nationale Vogelweek als in 2019. Er ontstond zelfs een ware stormloop op vogelexcursies. Samen met het grotendeels uitstekende vogelkijkweer en een recordaantal deelnemers maakt het de Nationale Vogelweek van 2019 tot een groot succes. Een diepe buiging voor de honderden excursieleiders die dit mogelijk gemaakt hebben!

Lees verder

Biesbosch Excursie Marathon

vrijdag 3 mei 2019

Uniek tijdens de Nationale Vogelweek van 2019: een excursie-marathon in de Biesbosch. Tijdens deze excursie-marathon kunt u op alle mogelijke manieren van natuur en vogels genieten: varend, wandelend of fietsend. En met uw deelname steunt u ook nog eens een goed doel. Uw excursiebijdrage gaat volledig naar een nieuw boek over de complete geschiedenis van de vogels in de Biesbosch.

Lees verder

Vogels kijken kan altijd en overal!

maandag 8 april 2019

In de Nationale Vogelweek gaan veel vrijwilligers als excursieleider aan de slag. Een van hen is René Janssen. Een mooie aanleiding om eens door te praten over wat hem beweegt.

Lees verder

Excursieleiders gezocht

dinsdag 12 maart 2019

Van 11 t/m 19 mei vindt de achtste Nationale Vogelweek plaats. Wilt u ook een excursie organiseren namens uw organisatie? Of namens uzelf? Vogelbescherming is op zoek naar enthousiaste en deskundige excursieleiders. Doe ook mee en geniet samen van de Nederlandse natuur!

Lees verder

Jaar van de Wulp

zaterdag 2 februari 2019

2019 is het Jaar van de Wulp. Net als andere weidevogels hebben wulpen het moeilijk; ze staan op de Rode Lijst. Hun jubelende baltszang roept het gevoel op van uitgestrekte vlaktes, de Wadden en de geur van kruidenrijk grasland. Tijdens de Nationale Vogelweek kunt u kennis maken met deze unieke steltloper en zijn prachtige geluid.

Lees verder

Big Day Nationale Vogelweek levert 15.000 euro op voor huiszwaluw

maandag 14 mei 2018

De Nationale Vogelweek werd afgelopen zaterdag afgetrapt met een zeer succesvolle Big Day op Texel. Met deze vogelrace (wie ziet er in 24 uur tijd de meeste vogelsoorten?) werd meer dan 15.000 euro opgehaald voor de bescherming van huiszwaluwen. Een mooie opsteker voor het Jaar van de Huiszwaluw, dat dit jaar door Sovon en Vogelbescherming Nederland wordt georganiseerd en een heel mooie start van de Nationale Vogelweek. En er werd ook nog eens een nieuw dagrecord gevestigd.

Lees verder

Vogels ontdekken met Vogelbescherming

woensdag 9 mei 2018

Vrijwel alle excursies van de Nationale Vogelweek zijn volgeboekt. Komend jaar is de Nationale Vogelweek van 11 t/m 19 mei 2019. Vanaf medio februari 2019 verschijnen de eerste excursies weer op de website van de Vogelweek. Maar u hoeft natuurlijk niet een jaar te wachten voordat u weer met een activiteit mee kunt. Want wist u dat u het hele jaar van vogels en de natuur kunt genieten met Vogelbescherming?

Lees verder

Stormloop op excursies Nationale Vogelweek

dinsdag 8 mei 2018

De Nationale Vogelweek wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. Dat vogels kijken steeds populairder wordt, is dit jaar duidelijk te merken. Er ontstond een ware stormloop op de Vogelweekexcursies en vrijwel alle excursies op www.vogelweek.nl waren in een mum van tijd volgeboekt. Omdat het flink zoeken werd naar excursies waar nog vrije plekken waren, hebben we op de website een speciale zoekknop geplaatst, waarmee je snel de excursies vindt waar nog plekken vrij zijn.

Lees verder