Wat is er te doen?

Over doortrekkers en wintergasten gesproken.....

We gaan vandaag in Munnikenland en in de Brakelsewaard kijken wat voor moois er allemaal al is aangekomen. Bijvoorbeeld de vele ganzen en kievitten en vooral de diverse eendensoorten. Ook de zeearend, bruine kiek en sperwer zijn mee gereisd met de meute. In de meidoorns zullen de kramsvogels zich al wel vol eten. En dan zijn er nog van die eigenwijze types die gewoon over- en doorvliegen naar warmere oorden. Gelijk hebben ze.

Foto Bruine Kiekendief: Piet Munsterman

Excursieleider
Rien van der Steen
Excursieleider / Stadsvogeladviseur
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Excursieleider Vogelbescherming
Onderwerp
Trekvogels en wintergasten
Locatie
Munnikenlandse Maaskade , Zaltbommel (Gelderland)
Startpunt
Vanaf de N322 Zaltbommel - Giessen, tussen Poederoijen en Giessen de bruine bordjes Loevestein volgen. Op de Schouwendijk na enkele honderden meters vóór het fietspad links en direct weer links naar de grote P-plaats.
Duur
3 uur
Bijzonderheden
Een natuurwandeling voor natuurliefhebbers met brede interesse, met dit keer extra aandacht voor de vogeltrek. Goede wandelschoenen en bij het weer passende kleding. Verder een verrekijker en wellicht iets te smikkelen voor onderweg. Een toilet kunt na afloop opzoeken in kasteel Loevestein. Onderweg moet U zich met een bosje behelpen. I.v.m. de corona-regels kunnen we niet door elkaars telescoop kijken.
Toegankelijk
met rolstoel
Ja
Met een rolstoel met elektrische ondersteuning is deelname mogelijk, lijkt me. Graag vooraf even doormailen zodat ik de route aan kan passen.
Kosten
Nee

In de omgeving

Trekvogels kijken in de Zouweboezem

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Watervogels
Plaats
Vijfheerenlanden
Datum
zaterdag 3 oktober 2020 8:30

Lees verder

Volgeboekt

Vogeltrek boven Huis ter Heide

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Vogeltrek
Plaats
Loon op Zand
Datum
zaterdag 3 oktober 2020 8:00

Lees verder

Nog 11 plaatsen beschikbaar