Wat is er te doen?

Vogelfotografie workshop Strand en pier van IJmuiden

Veel leren over vogelfotografie en de eigen camera.

Het strand en de pier van IJmuiden is een toplocatie voor vogelfotografie en extra speciaal tijdens de vogeltrek.

Op het brede strand zijn veel vogels en op de pier zijn ze van heel dichtbij te fotograferen. Lopend over de mosselbanken of over de verschillende kleuren wier en met de achtergrond van de zee, wat bijzondere vogelbeelden oplevert. Tijdens de najaarstrek zijn de grootste aantallen vogels aanwezig, buiten de algemene soorten als steenloper, kanoet en paarse,- bonte,- en drieteenstrandloper zijn er ook de zeldzamere soorten. Kans op jagers, roodkeelduiker, grauwe franjepoot, zilverplevier, roodhalsfuut, kuifduiker en zeekoeten in en rond de baai. Een goede vogelgids is mee om alle vogelsoorten te kunnen laten zien.

Via een heldere en verdiepende powerpoint met beeld- en videomateriaal wordt de theorie uitgelegd. Onderwerpen die aanbod komen zijn onder andere: de vogels van het strand en de pier, de belichtingsdriehoek, het fotograferen van beweging, compositie, wat maakt een natuur/vogelfoto mooi, natuurbeleving, fotograferen in de M en A(v) stand, creatieve fotografie.

Inclusief koffie/thee/koek en een klein fotografiedocument.

Foto Bonte strandloper: Servan Ott Fotografie

Excursieleider
Servan Ott
Type
Overig
Organisatie
Servan Ott Fotografie
Onderwerp
Vogeltrek, vogelfotografie
Locatie
Kennemerboulevard , Velsen (Noord-Holland)
Startpunt
Verzamelen op de grote en lange parkeerplaats (parkeerplaats Kennemerstrand) van IJmuiden aan Zee, bij de strandopgang.
Duur
Langer dan 4.5 uur
Bijzonderheden
Deze workshop is voor de beginnende en gevorderde vogelaar/fotograaf en voor iedereen die geïnteresseerd is in het fotograferen van vogels en wil leren mooiere vogelbeelden te maken. Voor alle type camera’s, een 250 mm zoomlens of minimaal 15x optische zoom wordt aangeraden. Geen statief. Trek goede wandelschoenen of laarzen (met goede grip) aan en een regenbroek of waterdichte broek voor het fotograferen dichtbij de waterkant en met een laag perspectief op het strand. Om de mooiste foto’s te maken zal er af en toe worden geklauterd een basisconditie-lenigheid op de pier is wel nodig. Een goede vogelgids is mee om alle vogelsoorten te kunnen laten zien. Bij windkracht 5/6 wordt een groot gedeelte van de pier afgesloten. We fotograferen dan op het begin van de pier en maken een langere wandeling over het strand en door de Kennemerduinen waar er tijdens de najaarstrek ook veel trekvogels te vinden zijn.
Toegankelijk
met rolstoel
Nee
Kosten
Ja
Kosten € 45-, +-5,5 uurs workshop , koffie/thee/koek, klein fotografie document. Betalen kan via bankovermaking https://www.servanottfotografie.nl/contact/ of contant op de dag

In de omgeving

IJmuiden: Zuidpier & Kennemermeer

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Steltlopers
Plaats
Velsen
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Deze activiteit gaat helaas niet door.

Vogelexcursie in de Kennemerduinen

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Zangvogels
Plaats
Bloemendaal
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Deze activiteit gaat helaas niet door.

Zangvogels in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Zangvogels
Plaats
Noordwijk
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Deze activiteit gaat helaas niet door.