Wat is er te doen?

Kom-in-de-kijkhut-middag: vogels kijken met Camilla Dreef op het Haringvliet en Volkerak

Bij het Haringvliet wordt een bijzondere vogelboulevard geopend: de vogelboulevard Hellegat-Ventjager. Ter gelegenheid van deze opening bent u van harte welkom bij een speciale kom-in-de-kijkhut-middag.

De vogelboulevard bestaat uit vier vogelkijkhutten en een uitkijktoren bij Ooltgensplaat. De kijkhutten zijn allemaal genoemd naar een vogelsoort: de Kluut, de Visarend, de Zwartkopmeeuw en de Lepelaar. Al deze vogelsoorten zijn te bewonderen vanuit de kijkhutten, maar ook andere watervogels, roofvogels, steltlopers en rietvogels laten zich met een beetje geluk mooi zien. De uitkijktoren is één van de beste plekken om de zeearend te zien!

In vogelkijkhut Kluut, Visarend en Lepelaar staan de boswachters van Staatsbosbeheer en Camilla Dreef (ambassadeur van Vogelbescherming Nederland) tussen 13.30 en 16.00 uur voor u klaar om van alles te vertellen over de vogelrijkdom op het Haringvliet en het Volkerak. Vogelkijkhut de Zwartkopmeeuw en de uitkijktoren kunt u op eigen gelegenheid bezoeken.

Vogelkijkhut de Kluut is ook toegankelijk voor mindervaliden.

Voor deze activiteit hoeft u zich niet van tevoren op te geven. U kunt tussen 13.30 en 16.00 uur langskomen op een tijdstip dat u schikt. 

Klik hier voor een kaartje van de locaties van de verschillende kijkhutten en de uitkijktoren.

(foto kluut: Koos Dansen)

Excursieleider
Vogelbescherming Nederland
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Vogelbescherming Nederland, Staatsbosbeheer
Onderwerp
Kijkhutten Vogelboulevard Hellegat-Ventjager
Locatie
Buitendijk , Goeree-Overflakkee (Zuid-Holland)
Startpunt
Het startpunt op de kaart verwijst naar het kruispunt van de Buitendijk/Steigerdijk naar de parallelweg langs de N59. Algemeen voor alle vogelkijkhutten: vanaf Rotterdam: afslag 22 Numansdorp. Vanaf Breda: afslag 23 Willemstad. Vanaf Middelharnis: afslag Ooltgensplaat.
Routes naar de kijkhutten:
Kluut: u kunt parkeren op de parallelweg langs de N59. Vanaf hier volgt u het betonnen pad. Bij de handwijzer op de dijk rechtsaf het gebied in en vervolgens bij de veekraal linksaf. Na 250 meter ligt aan het einde van het pad de Kluut.
Visarend: vanaf de parkeerplaats (hoek Parallelweg N59 / buitendijk) de wegwijzer volgen naar de tunnel onder de N59. Aan het einde van de tunnel gelijk rechtsaf de dijk op en de bebording volgen. Na ± 200 meter start vindt u aan uw linkerhand de vlonder naar de Visarend.
Lepelaar: u kunt parkeren in berm van parallelweg langs de N59. Loop de trap af en volg de route. Na ± 60 meter bent u bij de Lepelaar.
Uitkijktoren: volg de Steigerdijk ± 2,5 kilometer naar het zuidoosten richting Ooltgensplaat. De uitkijktoren bevindt zich aan het einde van de Steigerdijk.
Duur
1.5 uur
Bijzonderheden
Voor alle deelnemers aan de kom-in-de-kijkhut-middag ligt er een gratis vogelherkenningskaart klaar. Op deze kaart staan de 31 meest voorkomende vogels van de vogelboulevard afgebeeld, de locaties van de vogelkijkplekken, een fietsroute en een mooie wandelroute.
Kosten
Nee

In de omgeving

Nieuw vogelparadijs Spuimond-West: van kievit tot kemphaan

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
weidevogels in nieuwe natuur
Plaats
Zuidland
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Op eendenjacht met de eendenman in Rotterdam

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Eenden
Plaats
Rotterdam
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Open Dag Vogelklas Karel Schot

Activiteit
Overig
Onderwerp
Open Dag bij Vogelopvang
Plaats
Rotterdam
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder