Wat is er te doen?

Vogelexcursie op Landgoed Eyckenstein bij Maartensdijk

Deze vogelexcursie vindt plaats op het Landgoed Eyckenstein bij Maartensdijk. Eyckenstein is een gevarieerd landgoed op de flank van de Utrechtse heuvelrug. Tijdens deze vroege vogelexcursie gaan we vogels ontdekken en vooral vogelgeluiden herkennen. In mei is de vogelzang ’s ochtends vroeg vaak erg uitbundig. In 2016 zijn op het Landgoed Eyckenstein 60 soorten broedvogels vastgesteld. We hebben dus kans op het horen en soms ook zien van bijzondere bosvogels zoals groene specht, boomklever, glanskop, vuurgoudhaan, goudvink en appelvink. Ook is er tijdens de wandeling aandacht voor de cultuurhistorie en het beheer van het Landgoed Eyckenstein. De wandeling voert deels door het parkbos dat anders voor publiek gesloten is. We komen ook bij de boerderij en tuinderij van het landgoed. Excursie onder leiding van Gert Prins en Lex van Boetzelaer.

Foto vuurgoudhaan: Birdphoto.nl

Excursieleider
Gert AH Prins
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Landgoed Eyckenstein
Onderwerp
Bosvogels, vogelgeluiden
Locatie
Maartensdijkseweg 13, De Bilt (Utrecht)
Startpunt
Startpunt Boerderij Eyckenstein, Eikensteeg 13, 3738 LD Maartensdijk. (De boerderij ligt aan de Eikensteeg 500 m achter De Mauritshoeve, navigeren op Eikensteeg 1 Maartensdijk of Maartensdijkseweg 13 Bilthoven). Parkeren op de parkeerplaats bij de boerderij. Vóór de start van de excursie staat de koffie klaar! Toilet beschikbaar.
Duur
3 uur
Bijzonderheden
We wandelen over zandpaden, dus zorg voor goede wandelschoenen. Vergeet de verrekijker niet mee te nemen (als je die hebt). Wij vragen u om geen honden mee te nemen. Op de website www.eyckenstein.nl kunt u zich alvast verdiepen in het Landgoed Eyckenstein.
Kosten
Nee

In de omgeving

Wandelend over de Zomerdijk door vogelrijk Eemland

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
(Weide)vogels ontdekken en herkennen
Plaats
Eemnes
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Vroege vogel wandeling Ankeveense plassen

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Riet- en moerasvogels en vogelgeluiden herkennen
Plaats
Ankeveen
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Vogelavontuur in het donker

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Avondvogels en vleermuizen
Plaats
Hoogland
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder