Wat is er te doen?

Waddenvogelfestival Texel vogelherkenningsexcursie

Voor de échte vroege vogels is er dit jaar tijdens het Wadden Vogelfestival op de zaterdagochtend een vogelherkenningsexcursie van 06.00 tot 08.00 uur, onder leiding van Adriaan Dijksen. U verzamelt om 6.00 uur op de parkeerplaats bij de Horsmeertjes en vertrekt vanaf daar voor een 2- uur durende vogelherkenningsexcursie door een prachtig natuurgebied. Zo vroeg in de ochtend zult u de vele vogels niet alleen zien, maar ook goed kunnen horen. De vogelzang is dan immers op z'n best. U maakt kans op blauwborsten, tjiftjaf, zwartkop en niet te vergeten op de prachtige zang van de nachtegaal.

Houdt u er rekening mee dat het op een waddeneiland 's morgens vroeg behoorlijk fris kan zijn en dat daarnaast het het deels onverharde pad soms wat kan drassig is. We adviseren u daarom om geschikte (wat warmere) kleding en goede waterdichte of water afstotende wandelschoenen te dragen. 

Deze wandelexcursie is geschikt voor jong en oud en is vooral gericht op het leren herkennen van vogels. U zult leren hoe de verschillende soorten op uiterlijk en aan het geluid te herkennen zijn. 

Mocht u zelf over een verrekijker beschikken, dan is het handig deze mee te nemen. De excursie gaat onder vrijwel alle omstandigheden door. Mocht dit niet zo zijn dan wordt u uiterlijk de avond voorafgaand aan de excursie gebeld.

Honden zijn tijdens de excursie niet toegestaan; helaas hebben die (ook aangelijnd) een verstorende invloed op de vogels die we dichterbij te zien krijgen. Deze excursie is niet zo  geschikt voor minder validen en het te lopen pad is niet toegankelijk voor rolstoelen.

Foto blauwborst: Birdphoto.nl

Excursieleider
Marc Plomp
Vogelinformatiecentrum Texel
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Vogelinformatiecentrum Texel
Onderwerp
vogelherkenning en vogelzang
Locatie
Mokweg 16A, Texel (Noord-Holland)
Startpunt
P-plaats bij de Horsmeertjes
Duur
2 uur
Bijzonderheden
De opbrengsten van deze excursies worden besteed aan een goed vogelkijkdoel. Er wordt in 2019 gespaard voor betere kansen voor de duinvogels waaronder de wulp.
Kosten
Ja
Kosten: € 15,-, u kunt vooraf online betalen (via de link hieronder), of vooraf in het Vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp of met gepast geld bij de excursieleider.

Voor deze activiteit kunt u zich niet opgeven via de website van de Nationale Vogelweek.

Klik hier om u voor deze activiteit op te geven
(link opent in een apart venster, Vogelbescherming Nederland is niet verantwoordelijk voor de informatie van derden)

In de omgeving

Hele dag vogelexcursie / vogelsafari op Texel per minibus

Activiteit
Overig
Onderwerp
Ontdek de vogels op Texel
Plaats
Texel
Datum
zaterdag 11 mei 2019 9:00

Lees verder

Waddenvogelfestival vogelherkenningsexcursie

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
vogelherkenning
Plaats
Texel
Datum
zaterdag 11 mei 2019 9:00

Lees verder

Het Wadden Vogelfestival Texel

Activiteit
Overig
Onderwerp
Wadden Vogelfestival
Plaats
Texel
Datum
zaterdag 11 mei 2019 9:00
Ook op
12-05-2019

Lees verder

Vrije inloop