Wat is er te doen?

Vogelwandeling over landgoed Doornik bij Bemmel

Gidsen Mark en Chris geven elk jaar een leuke vogelexcursie voor beginners in de Nationale Vogelweek. Dit keer maken ze een vogelwandeling door de kleinschalige nieuwe natuurakkers die de afgelopen 10 jaar zijn aangelegd op Landgoed Doornik (gelegen tussen Lent en Bemmel aan de overkant van de Waal bij Nijmegen) en waar het stikt van de vogels. Er zijn de afgelopen jaren al 59 verschillende soorten broedvogels geteld. Het wordt een ontspannen wandeling van zo'n 5 kilometer over de paden tussen de akkers, het voedselbos en de knotwilgen. We gaan proberen zoveel mogelijk vogelsoorten te ontdekken en van dichtbij te zien. We maken kans op het zien van allerlei leuke vogels als: braamsluiper, bosrietzanger, putter, kneu, groenling, vink, veldleeuwerik, patrijs, fitis, zwartkop, spotvogel, steenuil, heggemus, ringmus, grasmus, koekoek, nachtegaal, sprinkhaanzanger, roodborsttapuit, tuinfluiter, zanglijster, gekraagde roodstaart, zwarte roodstaart, ooievaar, torenvalk, boomvalk, slechtvalk, grote bonte specht en groene specht, rietgors, witte kwikstaart en vier soorten zwaluwen.

We gaan weer proberen er een leuke en inspirerende vogelwandeling van te maken!

Wil je alvast meer lezen over het gebied waar we gaan wandelen? Kijk dan op www.doorniknatuurakkers.nl

(foto gekraagde roodstaart: Birdphoto)

Excursieleider
Chris van der Heijden
Vogelwerkgroep Nijmegen
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Vogelwerkgroep Rijk van Nijmegen
Onderwerp
Genieten en herkennen van vogels
Locatie
Waaldijk 28, Lingewaard (Gelderland)
Startpunt
De wandeling start om 09.30 uur bij restaurant Zijdewinde, Waaldijk 28 in Bemmel. Er zijn gratis parkeerplaatsen en fietsenstalling aanwezig. Het restaurant is bij aanvang van de wandeling nog gesloten, maar na afloop van de wandeling keren we er terug en kunt u er eventueel wat eten en drinken.
Duur
3 uur
Bijzonderheden
Deze excursie is gericht op beginnende vogelliefhebbers. We wandelen in rustig tempo en nemen de tijd om de vogels goed te bekijken en ervan te genieten en geven uitleg over hoe je ze kunt herkennen. Neem een verrekijker mee en doe goede wandelschoenen aan. Neem ook wat te drinken mee voor onderweg. De excursieleiders hebben een telescoop bij zich waarmee de vogels mooi van dichtbij te zien zullen zijn. Ook is er een leenkijker aanwezig en nemen Mark en Chris een vogelboek en vogelherkenningskaarten mee waarin iedereen de gevonden vogels even rustig kan bekijken.
Kosten
Nee

In de omgeving

Vogels tussen stuwwal en rivierenland in de Ooijpolder bij Nijmegen

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Moerasvogels en andere vogels die we onderweg tegenkomen
Plaats
Ubbergen
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

De roep van de roerdomp in de Jezuitenwaai bij Arnhem

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Genieten en herkennen van moeras- en rietvogels
Plaats
Groessen
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Fietstocht langs de vele vogels rondom Zevenaar

Activiteit
Fietsexcursie
Onderwerp
Genieten van weide-, water- en roofvogels
Plaats
Zevenaar
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder