Wat is er te doen?

Weide- en erfvogels op Biologische Boerderij Ark

We nemen een kijkje op biologische boerderij Ark. Zo bekijken we de huiszwaluwkolonie, en hoe wij het weidevogelbeheer uitvoeren. Daarna laten we jullie het omringende gebied zien.

We bekijken welke vogels er zoal te zien zijn op het erf en ook in het reservaat. Vanaf de boerderij zijn de weidevogels al heel mooi te zien en ook vanaf de dijk kunnen we dit prachtig bekijken. We zullen veel grutto's, kievieten en tureluurs kunnen zien. Ook zien we hier regelmatig ijsvogeltjes en roofvogels, zoals de buizerd, maar ook de zeearend.

Uiteraard hebben we reserve verrekijkers voor kinderen staan en staat er koffie, thee en limo voor u klaar. De zaterdag zullen er wellicht kinderen mee komen, de donderdagavond zal meer voor volwassenen zijn. Belevend leren hebben we hoog in het vaandel. De kinderen kunnen de koeien helpen voeren terwijl de volwassenen wellicht nog wat meer informatie willen.

Bent u slecht ter been; dan snijdt men doorgaans een stukje af. U kunt alles evengoed mooi bekijken vanaf ons weidebankje.

Het toilet is niet rolstoel-toegankelijk, maar het erf verder wel. Voor mensen met visuele beperking; er kan veel geroken, gevoeld en beluisterd worden op de boerderij zelf. Dit vinden kinderen vaak ook heel fijn.

Ons bedrijf: Biologische Boerderij Ark, ligt in een prachtig natuurreservaat. Wij werken met veel passie voor dieren, natuur en vogels. Ark is een weidevogelboerderij, een gezinsbedrijf en alles is nog puur op de koeien en de natuur gericht. Het biologische zie je in alles terug; veel insecten, vogels, brandnetels etc. Wij gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Weidevogelexcursies en kinderfeestjes zijn op Ark een nevenactiviteit. Dat maakt de beleving dan ook zo puur. Er kan veel beleefd, en ontdekt worden op de boerderij en in de natuur.

Foto huiszwaluw: Birdphoto.nl

Excursieleider
Marieke van 't Klooster-Blom
Biologische Boerderij Ark
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Biologische Boerderij Ark
Onderwerp
weidevogels en erfvogels op de boerderij
Locatie
Arkerweg 4, Nijkerk (Gelderland)
Startpunt
Arkerweg 4, 3861 NH Nijkerk Route; Boerderij Ark bevind zich in een natuurreservaat en is derhalve gesloten voor doorgaand verkeer. U bent echter bestemmingsverkeer, dus mag u van alle kanten aanrijden. Boerderij Ark zit net vooraan de weg van het Stoomgemaal Arkemheen. Het Stoomgemaal wordt van alle kanten aangegeven op Borden. Adres niet verwarren met de Akkerweg…. (!), dit ligt aan de andere kant van Nijkerk.
Duur
2 uur
Bijzonderheden
Tip om mee te nemen; laarzen, warme kleding die vies mag worden, verrekijker. Kinderen dienen begeleid te worden door ouder/verzorger, vanaf ca 8 jaar.
Kosten
Ja
€ 10.00 p.p. U kunt het bedrag overmaken op IBAN: NL25RABO 0337 8035 60 onder vermelding van Vogelexcursie, datum en opgegeven naam. U kunt ook gepast contant betalen voor aanvang. U kunt bij ons niet pinnen.

In de omgeving

Vogelavontuur in het donker

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Avondvogels en vleermuizen
Plaats
Hoogland
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Wandelend over de Zomerdijk door vogelrijk Eemland

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
(Weide)vogels ontdekken en herkennen
Plaats
Eemnes
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Vogelvaartocht naar de Marker Wadden

Activiteit
Vaarexcursie
Onderwerp
Pionierssoorten
Plaats
Lelystad
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder