Wat is er te doen?

Vogelpracht bij de Oostvaardersplassen

Ruimte, overdonderende weidsheid en rust brengen ons samen om te genieten van de grote variëteit aan vogels in de Oostvaarderplassen. Het jaargetijde bepaalt de soorten die we kunnen zien. We laten ons verrassen.

Lente met de vogels. Vele ganzen- en eendensoorten zitten in ieder geval in de Oostvaardersplassen. Gorzen (met name rietgorzen), vinken, spechten, baardmannetjes, ijsvogels,klapeksters en lepelaars worden regelmatig gezien. Diverse roofvogels zoals buizerd, torenvalk en kiekendief en wellicht ook de zeearend die een vaste bewoner is in het gebied.

We lopen een fraaie route van ongeveer 3 uur langs verschillende biotopen en staan stil bij de diverse uitkijklocaties in het Oostvaardersveld. Naast de vogels is er ook aandacht voor alle andere dieren zoals de grote groep konikpaarden en het ontstaan van dit bijzondere gebied. Ontdek de diversiteit van de Oostvaardersplassen.

Excursieleider
Peter Hartog
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Vogelbescherming
Onderwerp
vogel waarneming wandeling
Locatie
Knardijk , Lelystad (Flevoland)
Startpunt
Coördinaten :
52.451790, 5.427645
52°27'06.4"N 5°25'39.5"E
Het startpunt is de Knardijk en i.v.m. diverse werkzaamheden alleen te bereiken via Lelystad dus ga niet op geleiding van de navigatie ergens bij Almere of Harderwijk binnendoor .
Neem vanaf de A6 afslag Lelystad (afslag 10) en doe daar pas de navigatie aan volg de N309 richting Lelystad (Larserdreeef) en dan na ongeveer 1 kilometer links af de Torenvalkweg op deze volgen tot kruising Knardijk dan linksaf over twee wildroosters. Ik sta met een auto (Smart) na 100 meter met alarmlichten aan.
LET OP: het startpunt is NIET bij het bezoekerscentrum van de Oostvaardersplassen.
Duur
3 uur
Bijzonderheden
De paden zijn goed begaanbaar. We lopen niet door gras. Een verrekijker en een vogelgids vergroten het plezier in vogels kijken. Denk aan kleding die past bij het jaargetijde. Honden zijn niet toegestaan.
Onderweg komen we waarschijnlijk grote grazers tegen zoals konikpaarden.
Er zijn onderweg geen sanitaire voorzieningen. U kunt desgewenst na afloop gebruik maken van het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Dit bezoekerscentrum ligt op 500 meter afstand van het start- en eindpunt van deze excursie.

Nog een tip tot slot: deze excursies worden over het algemeen snel volgeboekt. Annuleringen worden direct verwerkt op deze website. Kijk dus regelmatig en ook vlak voor de feitelijke datum of er (weer) een plekje vrij is.
Kosten
Nee

In de omgeving

Nachtegalen in het Wilgenreservaat

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Zangvogels, nachtegaal
Plaats
Lelystad
Datum
zaterdag 11 mei 2019 7:00
Ook op
11-05-2019

Lees verder

Broedende weidevogels in polder Arkemheen

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Weidevogels
Plaats
Nijkerk
Datum
zaterdag 11 mei 2019 8:10

Lees verder

Nog 15 plaatsen beschikbaar

Expositie VEERkracht Arkemheen

Activiteit
Overig
Onderwerp
vogelexpositie
Plaats
Nijkerk
Datum
zaterdag 11 mei 2019 10:00

Lees verder

Vrije inloop