Wat is er te doen?

The Healthy Bird Gets The Worm

Tijdens deze workshop en wandeling in één leer je hoe je door vogels te kijken en in de natuur te zijn meer rust en energie kunt krijgen in je leven. 

De Noord-Ginkel is een gebied met afwisselend bos en heide. In dit seizoen zijn er prachtige vogels en andere dieren te zien. Of het nou baltsende boompiepers zijn, een wild zwijn dat voor je voeten wegschiet, zingende bonte vliegenvangers of groene spechten die je toelachen.

We maken een wandeling van ongeveer 2,5 uur, met aansluitend een eenvoudig maar lekker en gezond ontbijt. Onderweg leer je veel over vogels en ervaar je hoe je door vogels te kijken meer rust en energie in je leven kunt krijgen. Je leert het Gezonde Vogelaarmomentje, een techniek waarmee je meteen meer rust of meer energie kunt krijgen. Afhankelijk van jouw behoefte. Ook leer je meer over hoe je gezond kunt leven, leven als een Gezonde Vogelaar.

Excursieleider
Adriaan Sleeuwenhoek
De Gezonde Vogelaar
Type
Wandelexcursie
Organisatie
De Gezonde Vogelaar
Onderwerp
Bosvogels, gezondheid
Locatie
Wijde Veldweg , Ede (GE)
Startpunt
Start vanaf de Schaapskooi op de Ginkelse Heide. Daar is voldoende parkeergelegenheid voor fietsen en auto's.
Duur
3 uur
Bijzonderheden
We gaan een wandeling maken door het gebied. Onderweg stoppen we regelmatig om vogels te bekijken. Reken op een wandeling van ongeveer 7 kilometer. Je moet dus wel in staat zijn om deze wandeling te kunnen maken. De paden zijn onverhard. Als het droog is kan het zijn dat het zand mul is en als het nat is dan kan het erg blubberig zijn. Goede wandelschoenen zijn aan te raden. En draag kleding die past bij de weersomstandigheden. Er is één telescoop aanwezig voor algemeen gebruik, je moet wel zelf een verrekijker meenemen.
Kosten
Ja
Normaal kost deze activiteit € 25,-, maar omdat het Nationale Vogelweek is hanteren wij het actietarief van € 10,- per persoon, contant af te reken bij aanvang. Dit is inclusief het gebruik van de telescoop, informatie over gezonde leefstijl, een soortenlijst na afloop en een ontbijt op de hei aan het eind van de wandeling.

In de omgeving

De vogels van natuurgebied Meinerswijk bij Arnhem

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Genieten en leren herkennen van water- en zangvogels
Plaats
Arnhem
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Vogelwandeling voor beginners rondom Kasteel Hernen

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Basisherkenning van vogels
Plaats
Hernen
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Genieten van vogels op Doornik Natuurakkers bij Nijmegen

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Genieten van vogels in natuurlijk landbouwgebied
Plaats
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder