Wat is er te doen?

Ontdek de verrassende stadsvogels van Tubbergen

Overal kun je vogels vinden! Om vogels te kijken en van ze te genieten, ben je snel geneigd om naar een natuurgebied te gaan, maar... juist in de bebouwde kom zijn veel vogels te vinden.

Onder leiding van Marieke Berman van Sovon Vogelonderzoek Nederland gaan we even na zonsopgang een vroege vogelwandeling maken om te genieten van alle vogels die in de bebouwde kom van Tubbergen hun voedsel zoeken, nestje bouwen en die juist op dit tijdstip hun hoogste lied zingen! Tijdens de excursie zal Marieke u wijzen op alle vogelsoorten die we zien en ook wat vertellen over hoe Sovon tellingen doet van de aantallen vogels in de bebouwde delen van Nederland.

We eindigen de excursie bij Bakkerij Koopmans met een kopje koffie of thee met een plak echte krentenwegge. We hopen op mooi weer en zo een prachtige start van deze dag, samen met de vogels van huis en tuin!

(Foto koolmees: Jan Lok)

Excursieleider
Marieke Berman
Sovon Vogelonderzoek Nederland
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Sovon Vogelonderzoek Nederland
Onderwerp
Genieten en herkennen van stadsvogels
Locatie
Grotestraat 61, Tubbergen (OV)
Startpunt
We verzamelen op het kruispunt bij Bakkerij Koopmans in Tubbergen.
Duur
2.5 uur
Bijzonderheden
We verzamelen om 6:20, zodat we na een korte introductie om 6:30 kunnen gaan wandelen. Tip: hebt u een verrekijker, neem deze dan mee! Deze excursie is gratis. Een kop koffie of thee met krentenwegge wordt u aangeboden door Sovon.
Kosten
Nee

In de omgeving

Natuurwandeling in de landschapstuin van Natura Docet

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
zangvogels
Plaats
Dinkelland
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Deze activiteit gaat helaas niet door.