Wat is er te doen?

Weide- en erfvogels op biologische boerderij Ark

We nemen een kijkje op biologische boerderij Ark en daarna laten we jullie het omringende gebied zien. Kinderen kunnen onderwijl koeien voeren en aaien, terwijl de volwassenen misschien wel meer willen weten over onze boerenzwaluwen en de huiszwaluw kolonie, en hoe wij het weidevogelbeheer uitvoeren.

We bekijken welke vogels er zoal te zien zijn op het erf en ook in het reservaat. Vanaf de boerderij zijn de weidevogels al heel mooi te zien en ook vanaf de dijk kunnen we dit prachtig bekijken. We zullen veel gruto's, kievieten en tureluurs kunnen spotten. Ook zien we hier regelmatig ijsvogeltjes en roofvogels, zoals de buizerd, maar ook de zeearend.

Uiteraard hebben we ook hier wat reserve verrekijkers voor kinderen staan en is er koffie, thee en limo.

Bent u slecht ter been; dan snijdt men doorgaans een stukje af. U kunt alles evengoed mooi bekijken vanaf ons weidebankje.

Het toilet is niet rolstoel-toegankelijk, maar het erf verder wel. Voor mensen met visuele beperking; er kan veel geroken, gevoeld en beluisterd worden op de boerderij zelf. Dit vinden kinderen vaak ook heel fijn. Het is daarom ook een prima combi activiteit voor (groot)ouder en kind. Wellicht willen de kinderen nog wel wat braakballen pluizen van de kerkuilen en ook de weidevogelzoekkaarten liggen klaar!

Ons bedrijf: Biologische Boerderij Ark, ligt in een prachtig natuurreservaat. Wij werken met veel passie voor dieren, natuur en vogels. Ark is een weidevogelboerderij, een gezinsbedrijf en alles is nog puur op de koeien en de natuur gericht. Het biologische zie je in alles terug; veel insecten, vogels, brandnetels etc. Wij gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Weidevogelexcursies en kinderfeestjes zijn op Ark een nevenactiviteit. Dat maakt de beleving dan ook zo puur. Er kan veel beleefd, en ontdekt worden op de boerderij en in de natuur.

Alleen toegang na aanmelden via deze site (Vol = vol).

Nodig; laarzen, warme kleren die vies mogen worden, verrekijker.

Kinderen dienen begeleid te worden door ouder/verzorger, vanaf ca 7 jaar.

Excursieleider
Marieke van 't Klooster-Blom
Biologische Boerderij Ark
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Biologische Boerderij Ark
Onderwerp
weidevogels en erfvogels op de boerderij
Locatie
Arkerweg 4, Nijkerk (GE)
Startpunt
Parkeren op het erf. Volg de borden en aanwijzingen
Duur
2 uur
Bijzonderheden
Tip om mee te nemen; laarzen, warme kleding die vies mag worden, verrekijker. Kosten: 7,50 p.p. Aub ter plekke contant te voldoen, u kunt op de boerderij niet pinnen.
Kosten
Ja

In de omgeving

Vogelavontuur in het donker

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Avondvogels en vleermuizen
Plaats
Hoogland
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Wandelend over de Zomerdijk door vogelrijk Eemland

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
(Weide)vogels ontdekken en herkennen
Plaats
Eemnes
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Vogelvaartocht naar de Marker Wadden

Activiteit
Vaarexcursie
Onderwerp
Pionierssoorten
Plaats
Lelystad
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder