Wat is er te doen?

Op zoek naar de nachtzwaluw op de Rucphense Heide

Geitenmelker is een van de bijnamen van de nachtzwaluw. Een intrigerende zomervogel die slechts op enkele plekken in Nederland broedt! Hij leeft verborgen en komt pas in de avondschemer en nacht tot leven. Hij maakt een bijzonder doordringend geluid wat je nooit meer vergeet. Hopelijk gaan we ze horen en misschien zelfs zien! Voorafgaand maken we een wandeling over de heide waar vink, boomleeuwerik, boompieper, boomvalk, roodborsttapuit en tapuit broeden.

Foto nachtzwaluw: shutterstock

Excursieleider
Rene Janssen
Type
Wandelexcursie
Onderwerp
Heidevogels en zangvogels
Locatie
De Schietbaan 12, Rucphen (NB)
Startpunt
Laatste deel richting de parkeerplaats is een onverharde weg. Op de zandparkeerplaats parkeren. Heeft u problemen om het te vinden? Na inschrijving ontvangt u het mobiele telefoonnummer van uw excursieleider. Bel dan svp op de mobiel dat u ontvangt na aanmelding.
Duur
3.5 uur
Bijzonderheden
Bij koud en regenachtig weer gaat wandeling niet door omdat de nachtzwaluw dan niet actief is. Uw excursieleider meldt dit in de week voorafgaande aan de wandeling per e-mail. De wandeling gaat gedeeltelijk over los zand, dat is wat lastiger lopen, dus trek goede wandelschoenen aan. De excursieleider neemt een telescoop mee. Neem wat te drinken mee bij hogere temperaturen.
Kosten
Nee

In de omgeving

Op zoek naar de nachtzwaluw op de Rucphense Heide

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Heidevogels en zangvogels
Plaats
Rucphen
Datum
vrijdag 17 mei 2019 19:30

Lees verder

Nog 4 plaatsen beschikbaar

Vogelen in natuurreservaat 'de Lokker' onderdeel van De Pannenhoef

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Zang en weidevogels
Plaats
Rijsbergen
Datum
zondag 12 mei 2019 8:00

Lees verder

Nog 7 plaatsen beschikbaar