Wat is er te doen?

Voorjaarsvogels op en rond Hoogekampse plas bij Utrecht

Tussen Utrecht en De Bilt ligt een diepe plas die ontstaan is door zandwinning en waar door lokale vogelaars maar liefst 200 verschillende vogelsoorten zijn waargenomen. Op 19 mei 2018 organiseren drie organisaties bij deze plas gezamelijk vier vogelexcursies van een uur voor breed publiek. Deze excursie is dan ook heel geschikt voor beginnende vogelliefhebbers. Vogelwacht Utrecht en IVN afdeling De Bilt werken deze dag samen met Het Utrechts Landschap, de eigenaar van de plas.

Bijzonder is dat hier een verondiepingsproces wordt uitgevoerd waarbij ook vogeleilanden en natuuroevers zullen worden aangelegd. Plan is om bij deze plas tevens oeverzwaluw-broedwanden en een verhoogd vogelkijkscherm te plaatsen die hopelijk in mei al beschikbaar zijn.

Vogelsoorten die we kunnen zien zijn onder meer: fuut, havik, kleine plevier, visdief, ijsvogel, oeverzwaluw, blauwborst, roodborsttapuit, grasmus, spotvogel en kleine karekiet. (Foto kleine plevier: Birdphoto.nl)

Excursieleider
wigle braaksma
vogelwacht utrecht
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Vogelwacht Utrecht (afdeling De Bilt/Zeist) , IVN De Bilt, Het Utrechts Landschap
Onderwerp
Basisherkenning van vogels
Locatie
Hooge Kampsepad , Groenekan (UT)
Startpunt
Automobilisten kunnen via Groenekanse weg naar Hoogekampse plas rijden waar parkeergelegenheid is. Fietsers kunnen ook vanaf Voordorpse dijk langs plas fietsen. Vertrekpunt van de vier excursies is de noordzijde van de Hoogekampse plas, bij de werkkeet van K3 Delta. Hooge Kampsepad, 3737 Groenekan.
Duur
1 uur
Bijzonderheden
Er worden vier wandelexcursies (met tijdsduur van een uur) gehouden die om 08, 09, 10 en 11 uur starten vanaf de noordoever van de plas. Bij inschrijving hieronder op deze pagina kunt u aangeven op welke tijd u wilt komen. Op het Hoogekampse pad wordt op deze zaterdagochtend eenmalig parkeergelegenheid geregeld. De excursies worden begeleid door deskundige vogelaars waarbij ook extra optica (verrekijkers/telescopen) en vogelherkenningsgidsen aanwezig zijn.
Kosten
Nee

In de omgeving

Vroege vogel vaartocht Ankeveense plassen

Activiteit
Vaarexcursie
Onderwerp
riet en moerasvogels vooral horen
Plaats
Ankeveen
Datum
zaterdag 12 mei 2018 6:00

Lees verder

Op zoek naar bos-, riet- en watervogels bij het Gooimeer

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Genieten en herkennen van bosvogels, watervogels en rietsvogels
Plaats
Huizen
Datum
zaterdag 12 mei 2018 9:00

Lees verder

Volgeboekt

Voorjaarsexcursie Zouweboezem

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Moerasvogels
Plaats
Lexmond
Datum
zaterdag 12 mei 2018 8:30
Ook op
28-04-2018, 02-05-2018

Lees verder

Volgeboekt