Wat is er te doen?

Voorjaarsvogels op en rond Hoogekampse plas bij Utrecht

Tussen Utrecht en De Bilt ligt een diepe plas die ontstaan is door zandwinning en waar door lokale vogelaars maar liefst 200 verschillende vogelsoorten zijn waargenomen. Op 19 mei 2018 organiseren drie organisaties bij deze plas gezamelijk vier vogelexcursies van een uur voor breed publiek. Deze excursie is dan ook heel geschikt voor beginnende vogelliefhebbers. Vogelwacht Utrecht en IVN afdeling De Bilt werken deze dag samen met Het Utrechts Landschap, de eigenaar van de plas.

Bijzonder is dat hier een verondiepingsproces wordt uitgevoerd waarbij ook vogeleilanden en natuuroevers zullen worden aangelegd. Plan is om bij deze plas tevens oeverzwaluw-broedwanden en een verhoogd vogelkijkscherm te plaatsen die hopelijk in mei al beschikbaar zijn.

Vogelsoorten die we kunnen zien zijn onder meer: fuut, havik, kleine plevier, visdief, ijsvogel, oeverzwaluw, blauwborst, roodborsttapuit, grasmus, spotvogel en kleine karekiet. (Foto kleine plevier: Birdphoto.nl)

Excursieleider
wigle braaksma
vogelwacht utrecht
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Vogelwacht Utrecht (afdeling De Bilt/Zeist) , IVN De Bilt, Het Utrechts Landschap
Onderwerp
Basisherkenning van vogels
Locatie
Hooge Kampsepad , Groenekan (UT)
Startpunt
Automobilisten kunnen via Groenekanse weg naar Hoogekampse plas rijden waar parkeergelegenheid is. Fietsers kunnen ook vanaf Voordorpse dijk langs plas fietsen. Vertrekpunt van de vier excursies is de noordzijde van de Hoogekampse plas, bij de werkkeet van K3 Delta. Hooge Kampsepad, 3737 Groenekan.
Duur
1 uur
Bijzonderheden
Er worden vier wandelexcursies (met tijdsduur van een uur) gehouden die om 08, 09, 10 en 11 uur starten vanaf de noordoever van de plas. Bij inschrijving hieronder op deze pagina kunt u aangeven op welke tijd u wilt komen. Op het Hoogekampse pad wordt op deze zaterdagochtend eenmalig parkeergelegenheid geregeld. De excursies worden begeleid door deskundige vogelaars waarbij ook extra optica (verrekijkers/telescopen) en vogelherkenningsgidsen aanwezig zijn.
Kosten
Nee

In de omgeving

Vroege vogel wandeling Ankeveense plassen

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Riet- en moerasvogels en vogelgeluiden herkennen
Plaats
Ankeveen
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Wandelend over de Zomerdijk door vogelrijk Eemland

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
(Weide)vogels ontdekken en herkennen
Plaats
Eemnes
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Vogelavontuur in het donker

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Avondvogels en vleermuizen
Plaats
Hoogland
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder