Wat is er te doen?

Nachtegalen kijken en luisteren in Amsterdam

Hûh? Nachtegalen in Amsterdam? Zult u denken. Ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Tijdens deze excursie van 19:00-21:00 bij De Oeverlanden (aan de noordkant van de Nieuwe Meer) zullen we op een mooie voorjaarsavond aandacht besteden aan de zangvogels. Allereerst hopen we op nachtegaal, maar andere mogelijkheden zijn braamsluiper, sprinkhaanzanger of wellicht een blauwborst? Een broodje meenemen is natuurlijk wel handig; de zon gaat onder om 21:30. De excursies van Jizzbirding zijn altijd gefocust op de goede balans tussen genieten van de natuur, maar ook het meeste léren van wat je hoort en ziet. Goede plekken om de zang van vogels te leren herkennen liggen gewoon om de hoek: Vondelpark, Flevopark en Rembrandtpark bieden genoeg vrolijke fluiters in de ochtend. Maar als je toch eens wil focussen op de wat minder algemene soorten dan is een excursie in de avond een goed idee: de soorten zingen minder fanatiek en zijn dus beter individueel te horen - en hopelijk ook te zien! (Foto nachtegaal: Birdphoto.nl)

Excursieleider
Steven Wytema
Jizzbirding
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Jizzbirding
Onderwerp
Zangvogels in de avond
Locatie
Riekerweg 36, Amsterdam (NH)
Startpunt
Ingang van jachthaven 'Onklaar Anker', goed te bereiken per fiets en auto. Als het OV geen mogelijkheden biedt, kan fiets/carpoolen een optie zijn: informeer naar de mogelijkheden bij steven@jizzbirding.nl. Riekerweg 36, 1066 BT Amsterdam
Duur
2 uur
Bijzonderheden
Laag aantal deelnemers garandeert dat je genoeg individuele aandacht krijgt en dat we meer vogels zien. Leenverrekijkers zijn beschikbaar en er is altijd een telescoop mee!
Kosten
Ja
Uw bijdrage naar het goede doel: Jizzbirding doet mee aan de Texel Big Day* en met uw bijdrage steunt u het goede doel van dit jaar: de huiszwaluw! Na aanmelding kunt u (bij voorkeur) € 3,- p.p. overmaken naar NL42TRIO0197691781 t.n.v. Jizzbirding, o.v.v. Vogelweek. Ter plekke contant betalen mag ook. *Tijdens de Texel Big Day ga ik met mijn team op 12 mei de strijd aan met nog 15 andere teams en samen proberen we in 24 uur zo veel mogelijk vogels te zien en geld op te halen voor het goede doel. Uiteraard mag u natuurlijk ook een hogere donatie doen.

In de omgeving

Vogels herkennen in het Vondelpark

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Basisherkenning van stadsvogels en parkvogels
Plaats
Amsterdam
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Stadsvogels in het Flevopark

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
stadsvogels, vogelgeluiden
Plaats
Amsterdam
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Vroege vogel wandeling Ankeveense plassen

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Riet- en moerasvogels en vogelgeluiden herkennen
Plaats
Ankeveen
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder