Wat is er te doen?

Dunea Solleveld en zijn vogelgeheimen

Deze wandelexcursie gaat door het mooie duingebied Dunea Solleveld bij Den Haag dat exclusief voor deze Vogelweek-excursie toegankelijk is. Uw excursieleider heeft een ontheffing gekregen voor maximaal 12 personen per excursie dus let op dat u het juiste aantal personen opgeeft! Anders moet hij deelnemers teleurstellen en dat zou zonde zijn van uw reis.

In het voorjaar is dit duingebied dé plek voor broedvogels, deze bevinden zich rond de grote infiltratieplas die noordelijk in het gebied ligt. De aalscholver is daar een vaak geziene gast. In de meer begroeide delen treft u andere broedvogels aan, zoals vink, roodborst, koolmees en twee spechtensoorten. Bovendien zijn in het open gebied veldleeuwerik, roodborsttapuit, nachtegaal en graspieper te vinden. Met wat geluk komen we ook verschillende soorten roofvogels tegen. En mogelijk komen we ook weer de zeldzame sprinkhaanzanger tegen net zoals in 2017. (Foto sprinkhaanzanger: Birdphoto.nl).

Excursieleider
Donovan van Berkum
Vogelbescherming
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Vogelbescherming
Onderwerp
Zangvogels en jonge aalscholvers
Locatie
Monsterseweg 162, Den Haag (ZH)
Startpunt
U kunt recht tegenover de woning aan de Monsterseweg de Bep Bakhuijsweg inrijden en op het pleintje parkeren. Monsterseweg 162, 2553 RM Den Haag.
Duur
4.5 uur
Bijzonderheden
Er is geen horeca-gelegenheid. Niet geschikt voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn. De excursie vindt plaats over smalle zanderige paden. Zorg voor lekkere wandelschoenen en wat lekkers voor onderweg zoals koffie en een broodje. Zorg ook dat je goed voorbereid ben op alle weersomstandigheden: aan de kust kan het hard waaien en koud zijn. Excursieleider heeft een telescoop bij zich. Tip voor de fotografen: neem ook een verrekijker mee. Afhankelijk van de hoeveelheid vogels duurt de excursie +/- 4,5u .
Kosten
Nee

In de omgeving

Dunea Solleveld en zijn vogelgeheimen

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Zangvogels en jonge aalscholvers
Plaats
Den Haag
Datum
zaterdag 12 mei 2018 7:50
Ook op
11-05-2018, 11-05-2018, 12-05-2018, 13-05-2018, 13-05-2018, 16-05-2018

Lees verder

Volgeboekt

Voorjaarsvogels in nieuw natuurgebied Lentevreugd bij Wassenaar

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Vogels van rietvelden en binnenduin
Plaats
Wassenaar
Datum
zaterdag 12 mei 2018 7:00

Lees verder

Volgeboekt

Vogelexcursie Balij Zoetermeer

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Genieten en herkennen van vogels en vogelzang
Plaats
Zoetermeer
Datum
zaterdag 12 mei 2018 9:00

Lees verder

Volgeboekt