Wat is er te doen?

Vogels kijken in het Boetelerveld in Salland

Mooie avondwandeling door een prachtig natuurgebied. Het Boetelerveld is het enige overgebleven natte heidegebied in Salland, een uniek gebied voor Nederland. Het open heide- en veengebied met daarin een aantal poelen wordt langs de randen omsloten door kleine bosjes. Door de bijzondere omstandigheden van nat en schraal herbergt het Boetelerveld veel bijzondere planten en dieren.

Hou je van vogels kijken? Ga dan mee met deze excursie begeleid door een enthousiaste gids. Tijdens de wandeling ervaar je ruimte en rust. In het Boetelerveld zie je soorten die voorkomen in het open veld, in het bos en langs de bosranden.

Je kunt denken aan zangvogels zoals geelgors, boompieper en roodborsttapuit. Maar ook roofvogels als buizerd, havik, torenvalk en boomvalk worden regelmatig waargenomen. Bovendien kun je rekenen op enkele spechtensoorten. Aan de westkant ligt een vogeltrektelpost met hut, vogelkijker en informatiepanelen. Aan de andere kant van het Boetelerveld, bij het Grote Rietgat, staat een observatiescherm voor het spotten van watervogels. (Foto boomvalk: Jan Lok)

Excursieleider
Jos van Tongeren
Vogelwerkgroep Midden Overijssel
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Vogelwerkgroep Midden Overijssel
Onderwerp
Genieten en herkennen van vogels
Locatie
Eekwielensweg 4A, Haarle (OV)
Startpunt
We starten op het adres Eekwielensweg 4A in Haarle Vanaf centrum Haarle richting Nieuw Heeten , Poggenbeltweg volgen tot flauwe bocht naar links. In de bocht rechtsaf en meteen weer rechts de Wittebroeksweg op. Daarna tweede weg linksaf, Eekwielensweg, doorrijden tot harde weg overgaat in verharde zandweg. Hier is de ingang van het Boetelerveld.
Duur
2.5 uur
Bijzonderheden
Deze excursie is geschikt voor beginnende vogelaars. Een verrekijker meenemen is aanbevolen. Een telescoop zal tijdens de excursie aanwezig zijn. Bij nat weer is het dragen van laarzen ook verstandig. Honden zijn op deze excursie niet toegestaan.
Kosten
Nee

In de omgeving

Vogelquiz bij Natuurdiorama Holterberg

Activiteit
Overig
Onderwerp
Vogelquiz tijdens de hele Vogelweek
Plaats
Holten
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Vogels kijken langs de Regge bij Hellendoorn

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Genieten en herkennen van vogels
Plaats
Hellendoorn
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

De Dijkroute: vogelgeluiden herkennen in verschillende biotopen

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Vogelgeluiden in Bos Klei en Uiterwaarden
Plaats
Voorst
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder