Wat is er te doen?

Vogels kijken langs de Regge bij Hellendoorn

Mooie wandeling door prachtige nieuwe natuur vol vogels. Tot 2005 waren Kalvenhaar en Koemaste landbouwgebieden die intensief werden gebruikt, met hoofdzakelijk graslanden en maisakkers. Er kwamen weinig dieren en planten voor.

Inmiddels is het gebied in beheer bij Landschap Overijssel en opnieuw ingericht. In samenwerking met het waterschap Regge en Dinkel is er een natuurlijke kronkelende loop gecreëerd voor de Regge, waardoor natte natuur zich heeft kunnen ontwikkelen. Er zijn nu graslanden, bosjes, houtsingels, poelen en graanakkers en rietlanden.

Op dit moment komen er veel verschillende soorten planten en bomen voor. Ook is het een vogelrijk gebied met tientallen verschillende soorten (in 2016 ruim 100 soorten).

We kunnen dan ook verschillende soorten water- en moerasvogels verwachten, diverse kleine zangvogels, enkele weidevogels en met veel geluk de ijsvogel, de grote gele kwikstaart en de patrijs.

Foto patrijs: Jos van Tongeren

Excursieleider
Jos van Tongeren
Vogelwerkgroep Midden Overijssel
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Vogelwerkgroep Midden Overijssel
Onderwerp
Genieten en herkennen van vogels
Locatie
Reggeweg 27, Hellendoorn (OV)
Startpunt
Parkeerplaats tussen verzorgingshuis De Blenke en Hellendoornse brug, bij de vissteiger. Ongeveer 300m ten oosten van adres Reggeweg 27, 7447 AN Hellendoorn.
Duur
2.5 uur
Bijzonderheden
Vooral voor de beginnende vogelaar. Verrekijker aanbevolen. Telescoop aanwezig Route is ook goed geschikt voor mensen in een rolstoel. Honden niet toegestaan.
Kosten
Nee