Wat is er te doen?

Vogelparadijs Millingerwaard bij Nijmegen

Een ontspannen wandeling van zo'n 7 kilometer door het prachtige natuurgebied Millingerwaard bij Nijmegen. Je maakt kennis met bijzondere watervogels en met een beetje geluk zie je wel 50 vogelsoorten en leuke soorten als ijsvogel, koekoek, verschillende roofvogels, watervogels en spechten, zomertortel, grasmus en nestelende zwarte sterns. Voor een beginnende vogelaar zullen er veel nieuwe soorten te ontdekken zijn en soorten die je nog nooit van zo dichtbij hebt gezien. Omdat 2018 het 'Jaar van de Huiszwaluw' is, zullen we ook enkele nesten van deze prachtige vogel van dichtbij bekijken met de telescoop. (Foto koekoek: Birdphoto.nl)

Excursieleider
Chris-Jan van der Heijden
Ark Natuurontwikkeling
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Vogelbescherming Nederland
Onderwerp
Genieten en herkennen van vogels
Locatie
Weverstraat 94, Kekerdom (GE)
Startpunt
We starten bij het leuke café De Waard van Kekerdom, (Weverstraat 94) in Kekerdom. Na afloop van de wandeling keren we daar ook weer terug en is er tijd om er wat te eten en te drinken. Vlakbij het café is een grote parkeerplaats.
Duur
3 uur
Bijzonderheden
Je leert hoe je vogels kunt herkennen en wat je daarvoor nodig hebt. De excursieleiders hebben telescopen bij zich waar iedereen gebruik van kan maken. Zorg zelf voor goede waterdichte wandelschoenen, een verrekijker en iets te drinken. Indien je zelf geen verrekijker hebt, is er 1 leenexemplaar aanwezig. Vogelboeken zijn ook aanwezig. De excursie is gericht op beginnende vogelkijkers en natuurliefhebbers en laagdrempelig van opzet. Er wordt ruim de tijd genomen vogels te bekijken en determineren.
Kosten
Nee

In de omgeving

Gierzwaluwen in het centrum van Nijmegen

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Gierzwaluwen
Plaats
Nijmegen
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Deze activiteit gaat helaas niet door.

Vogels ontdekken in het Goffertpark

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Vogels herkennen, horen en zien, in Goffertpark
Plaats
Nijmegen
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Deze activiteit gaat helaas niet door.