Wat is er te doen?

Vogelparadijs Millingerwaard bij Nijmegen

Een ontspannen wandeling van zo'n 7 kilometer door het prachtige natuurgebied Millingerwaard bij Nijmegen. Je maakt kennis met bijzondere watervogels en met een beetje geluk zie je wel 50 vogelsoorten en leuke soorten als ijsvogel, koekoek, verschillende roofvogels, watervogels en spechten, zomertortel, grasmus en nestelende zwarte sterns. Voor een beginnende vogelaar zullen er veel nieuwe soorten te ontdekken zijn en soorten die je nog nooit van zo dichtbij hebt gezien. Omdat 2018 het 'Jaar van de Huiszwaluw' is, zullen we ook enkele nesten van deze prachtige vogel van dichtbij bekijken met de telescoop. (Foto koekoek: Birdphoto.nl)

Excursieleider
Chris-Jan van der Heijden
Vogelbescherming Nederland
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Vogelbescherming Nederland
Onderwerp
Genieten en herkennen van vogels
Locatie
Weverstraat 94, Kekerdom (GE)
Startpunt
We starten bij het leuke café De Waard van Kekerdom, (Weverstraat 94) in Kekerdom. Na afloop van de wandeling keren we daar ook weer terug en is er tijd om er wat te eten en te drinken. Vlakbij het café is een grote parkeerplaats.
Duur
3 uur
Bijzonderheden
Je leert hoe je vogels kunt herkennen en wat je daarvoor nodig hebt. De excursieleiders hebben telescopen bij zich waar iedereen gebruik van kan maken. Zorg zelf voor goede waterdichte wandelschoenen, een verrekijker en iets te drinken. Indien je zelf geen verrekijker hebt, is er 1 leenexemplaar aanwezig. Vogelboeken zijn ook aanwezig. De excursie is gericht op beginnende vogelkijkers en natuurliefhebbers en laagdrempelig van opzet. Er wordt ruim de tijd genomen vogels te bekijken en determineren.
Kosten
Nee