Wat is er te doen?

Vogelwandeling door het Bossche Broek

Nationale Vogelweek in het Bossche Broek, wereldberoemd in Den Bosch e.o.

Een broek, dus een nat gebied, dat tegen het centrum van de stad aan ligt, op enkele honderden meters van de Sint Jan. Dat is toch wel uniek. Het hele jaar is er op vogelgebied wel wat te beleven.

In de Vogelweek zullen de blauwborst en grasmus wel zingen. Een rietzanger en kleine karekiet en ijsvogel kunnen we ook treffen. Staatsbosbeheer is de waterstand aan het verhogen dus we hopen weer op broedende grutto’s, watersnip en tureluur. Het zou zo maar kunnen, dit jaar.

(Foto kleine karekiet: Jankees Schwiebbe/Birdphoto.nl)

Excursieleider
Rien van der Steen
Excursieleider/Stadsvogeladviseur
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Excursieleider Vogelbescherming Nederland
Onderwerp
Moeras- en weidevogels
Locatie
Sterrebosweg , 's-Hertogenbosch (NB)
Startpunt
De Sterrebosweg is een fietspad dat begint bij de kruising Zuidwal-Hekellaan-Pettelaarseweg. Parkeren is mogelijk in de parkeergarage St.Jan, Hekellaan 25, 5211LZ , op 200 meter van het vertrekpunt. In de buurt is uitsluitend betaald parkeren of voor vergunninghouders. Vrij parkeren kunt u bijvoorbeeld bij Restaurant Croy, De Pettelaarse Schans 1, 5216 CG. Dat is 20 minuten lopen naar het het vertrekpunt. Vanaf treinstation Den Bosch is het ook ongeveer 20 minuten lopen naar het startpunt van de excursie.
Duur
2.5 uur
Bijzonderheden
Goede wandelschoenen en een verrekijker zijn gewenst. Een telescoop is aanwezig. Er is geen toilet in het gebied. Let op i.v.m. parkeren. Zie info bij startpunt.
Kosten
Nee