Wat is er te doen?

Workshop vogelfotografie in de haven van Enkhuizen

Veel leren over vogelfotografie en de eigen camera. Enkhuizen is een hele bijzondere vogelfotografielocatie. In de vogelrijke haven is een grote futenkolonie en in het Wilhelminaplantsoen brengt kleine kolonie blauwe reigers hun jongen groot. De oude binnenstad is vogelrijk met mussen, gierzwaluwen en vele andere kleine vogels.

In de haven gaan we o.a futen met hun jongen op de ruggen fotograferen, meerkoeten,- en eendenpulletjes, blauwe reigers vissend en in vlucht (in hun nog prachtige broedkleed) en op zoek naar de bijzondere ijsvogel. Sinds de laatste jaren regelmatig te zien in de haven.

Excursieleider
Servan Ott
Type
Overig
Organisatie
Servan Ott Fotografie
Onderwerp
Workshop vogelfotografie
Locatie
Stationsplein 3, Enkhuizen (NH)
Startpunt
Verzamelplaats bij de stationsrestauratie van NS station Enkhuizen. Met de auto gratis parkeren op de lange parkeerplaats naast het station, aan de stadskant.
Duur
3.5 uur
Bijzonderheden
Via een heldere en verdiepende powerpoint met beeld- en videomateriaal wordt de theorie uitgelegd. Onderwerpen die aanbod komen zijn onder andere: de vogels in de haven en binnenstad van Enkhuizen, de belichtingsdriehoek, het fotograferen van beweging, compositie, wat maakt een natuur/vogelfoto mooi, fotograferen in de M en A(v) stand, creatieve fotografie. Inclusief koffie/thee/koek en een fotografiedocument. Deze workshop is voor de beginnende en gevorderde vogelaar/fotograaf en voor iedereen die geïnteresseerd is in het fotograferen van vogels en wil leren mooiere vogelfoto’s te maken. Een goede vogelgids is mee om alle vogelsoorten te kunnen laten zien. Voor alle type camera’s, een 250 mm zoomlens of minimaal 15x optische zoom wordt aangeraden. Tip: trek goede wandelschoenen aan en een waterdichte of regenbroek voor het fotograferen met een laag perspectief. Tijd: van 18:30 tot ca. 22:00 uur.
Kosten
Ja
€ 25,- contant (het liefst gepast) meenemen. Inclusief koffie/thee/koek en fotografie document

In de omgeving

Workshop vogelfotografie in de haven van Enkhuizen

Activiteit
Overig
Onderwerp
Workshop vogelfotografie
Plaats
Enkhuizen
Datum
woensdag 16 mei 2018 18:30

Lees verder

Nog 5 plaatsen beschikbaar

Vogels aan het Vooroever te Onderdijk

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Vogels kijken en herkennen aan het Vooroever
Plaats
Wervershoof
Datum
zaterdag 19 mei 2018 10:00

Lees verder

Nog 5 plaatsen beschikbaar