Wat is er te doen?

Workshop vogelfotografie in de haven van Enkhuizen

Veel leren over vogelfotografie en de eigen camera. Enkhuizen is een hele bijzondere vogelfotografielocatie. In de vogelrijke haven is een grote futenkolonie en in het Wilhelminaplantsoen brengt een kleine kolonie blauwe reigers hun jongen groot. De oude binnenstad is vogelrijk met mussen, gierzwaluwen en veel andere stadsvogels.

In de haven gaan we o.a futen met hun jongen op de ruggen fotograferen, meerkoeten,- en eendenpulletjes, blauwe reigers vissend en in vlucht (in hun nog prachtige broedkleed) en op zoek naar de ijsvogel. Die een regelmatige bezoeker is van de havens en parken.

Via een heldere en verdiepende powerpoint met beeld- en videomateriaal wordt de theorie uitgelegd. Onderwerpen die aanbod komen zijn onder andere: de vogels in de haven en binnenstad van Enkhuizen, de belichtingsdriehoek, het fotograferen van beweging, compositie, wat maakt een natuur/vogelfoto mooi, natuurbeleving, fotograferen in de M en A(v) stand, creatieve fotografie.
Inclusief koffie/thee/koek en een fotografiedocument.

Foto futen: Servan Ott

Excursieleider
Servan Ott
Type
Overig
Organisatie
Servan Ott Fotografie
Onderwerp
Workshop vogelfotografie
Locatie
Stationsplein 3, Enkhuizen (NH)
Startpunt
Verzamelplaats bij de stationsrestauratie van NS station Enkhuizen. Met de auto gratis parkeren op de lange parkeerplaats naast het station, aan de stadskant.
Duur
3.5 uur
Bijzonderheden
Deze workshop is voor de beginnende en gevorderde vogelaar/fotograaf en voor iedereen die geïnteresseerd is in het fotograferen van vogels en wil leren mooiere vogelfoto’s te maken. Een goede vogelgids is mee om alle vogelsoorten te kunnen laten zien. Voor alle type camera’s, een 250 mm zoomlens of minimaal 15x optische zoom wordt aangeraden. Tip: trek goede wandelschoenen aan en een waterdichte of regenbroek voor het fotograferen met een laag perspectief. Tijd: van 18:30 tot ca. 22:00 uur.
Kosten
Ja
€ 25,- contant (het liefst gepast) meenemen. Inclusief koffie/thee/koek en fotografie document

In de omgeving

Vroege Vogel excursie stadspark Julianapark

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Vogelzang
Plaats
Hoorn
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Vogelvaartocht naar de Marker Wadden

Activiteit
Vaarexcursie
Onderwerp
Pionierssoorten
Plaats
Lelystad
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Vogelkijkdag bij waterberging Twisk

Activiteit
Overig
Onderwerp
Weide- en moerasvogels
Plaats
Twisk
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder