Wat is er te doen?

Workshop vogelfotografie Pier van IJmuiden

Veel leren over vogelfotografie en de eigen camera. Het strand en de pier van IJmuiden is een bijzondere vogelfotografielocatie. Op het brede strand zijn veel vogels en op de pier zijn ze van heel dichtbij te fotograferen. Lopend over de mosselbanken of over de verschillende kleuren wier en met de achtergrond van de zee, wat bijzondere vogelbeelden oplevert. Tijdens de voorjaarstrek zijn de grootste aantallen vogels aanwezig, buiten de algemene soorten als steenloper, kanoet en paarse,- bonte,- en drieteenstrandloper zijn er ook de zeldzamere soorten. Kans op jagers, roodkeelduiker, grauwe franjepoot, zilverplevier, roodhalsfuut, kuifduiker en zeekoeten in en rond de baai. Allemaal te fotograferen in hun prachtige broedkleed. Een goede vogelgids is mee om alle vogelsoorten te kunnen laten zien.

Via een heldere en verdiepende powerpoint met beeld- en videomateriaal wordt de theorie uitgelegd. Onderwerpen die aanbod komen zijn onder andere: de vogels van het strand en de pier, de belichtingsdriehoek, het fotograferen van beweging, compositie, wat maakt een natuur/vogelfoto mooi, natuurbeleving, fotograferen in de M en A(v) stand, creatieve fotografie.
Inclusief koffie/thee/koek en een fotografiedocument.

Foto steenlopers: Servan Ott

Excursieleider
Servan Ott
Type
Overig
Organisatie
Servan Ott Fotografie
Onderwerp
Workshop vogelfotografie
Locatie
Kennemerstrand 174, IJmuiden (NH)
Startpunt
Verzamelen op de grote en lange parkeerplaats van IJmuiden aan Zee, bij de ingang van het strand.
Duur
3.5 uur
Bijzonderheden
Deze workshop is voor de beginnende en gevorderde vogelaar/fotograaf en voor iedereen die geïnteresseerd is in het fotograferen van vogels en wil leren mooiere vogelfoto’s te maken. Een goede vogelgids is mee om alle vogelsoorten te kunnen laten zien. Voor alle type camera’s, een 250 mm zoomlens of minimaal 15x optische zoom wordt aangeraden. Geen statief. Tip, trek goede wandelschoenen aan en een waterdichte of regenbroek voor het fotograferen dichtbij de waterkant of met een laag perspectief op het strand. Om de mooiste foto's te maken zal er af en toe worden geklauterd op de pier een basisconditie is nodig. Tijd: van 18:30 tot ca. 22:00 uur.
Kosten
Ja
€ 35,- contant (het liefst gepast) meenemen. Inclusief koffie/thee/koek en fotografie document

In de omgeving

Ontdekkingswandeling De Oase

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Luisteren en als het lukt kijken naar de vogels
Plaats
Vogelenzang
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Zangvogels van de Amsterdamse Waterleidingduinen

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Genieten en herkennen van vogelgeluiden
Plaats
De Zilk
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Zangvogels van de Amsterdamse Waterleidingduinen

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Genieten en herkennen van vogelgeluiden
Plaats
De Zilk
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder