Wat is er te doen?

Weidevogelexcursie in de polders van Warmond

Het gaat niet goed met de weidevogels in Nederland, maar hier, in de polders van Warmond, zijn ze nog volop aanwezig. Op de Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder doen ze er alles aan om dat zo te houden. Op zaterdag 12 mei van 9.30 tot 12.00 is er een excursie voor volwassenen en kinderen. Wij nodigen u uit om met ons naar de weidevogels en erfvogels te kijken. Er zijn ervaren vogelaars aanwezig die u veel over de vogels kunnen vertellen en de vogels van dichtbij kunnen laten zien door een telescoop.

De boerderij ligt niet ver buiten Leiden in buurtschap Zijleinde, midden in het open land. We kunnen hier zowel de Boterhuispolder als de Sweilanderpolder overzien. Er is grote kans op het zien van de grutto, kievit, scholekster, tureluur, bergeend, wilde eend, krakeend, slobeend, en meerdere ganzensoorten. Er kunnen roofvogels langskomen, zoals torenvalk, sperwer, buizerd, havik en bruine kiekendief. Mogelijk ook lepelaars. In het buurtschap leven ook allerlei soorten erfvogels zoals witte kwikstaart, putter, boerenzwaluw en huiszwaluw.

Excursieleider
Charlotte Matthijsse
Vogelwerkgroep Teylingen, Vogelgroep Merenwijk
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Vogelwerkgroep Teylingen en Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder
Onderwerp
Genieten en herkennen van weidevogels en erfvogels
Locatie
Zijldijk 8, Warmond (ZH)
Startpunt
De boerderij is vanuit Leiden/Leiderdorp met de auto te bereiken. Er is parkeergelegenheid. Met de fiets is het een half uur vanaf het centrum van Leiden.
Duur
2.5 uur
Bijzonderheden
Er wordt bij deze excursie weinig gelopen. Er zijn meerdere gidsen dus u loopt in kleine groepjes. We blijven op het erf van de boerderij en de dijk ernaast. Als u gebruik wilt maken van het pontje over de Zijl, dan kunt u ook na tienen komen. Aan het eind eerder weggaan is ook mogelijk; u blijft dichtbij uw vervoermiddel. Als u een kijker hebt, neem hem dan vooral mee. Er zijn enkele leenkijkers en de gidsen hebben telescopen. Koffie en thee zijn gratis, maar een vrijwillige financiƫle bijdrage is van harte welkom. Er is ook gelegenheid om Lakenveldervlees te kopen.
Kosten
Nee

In de omgeving

Zangvogels in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Zangvogels
Plaats
Noordwijk
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Deze activiteit gaat helaas niet door.

Vogelwandeling door de Balij

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
vogelgeluiden, basisherkenning
Plaats
Zoetermeer
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Deze activiteit gaat helaas niet door.

Fietsexcursie Rietvelden Vockestaert

Activiteit
Fietsexcursie
Onderwerp
Weide- en rietvogels
Plaats
Delft
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Deze activiteit gaat helaas niet door.