Wat is er te doen?

Vogelwandeling door de prachtige natuur rond Bergeijk

Een prachtige vogeltocht onder leiding van de kenners van IVN Bergeijk-Eersel. De wandeling voert door een zeer gevarieerd landschap. Met bossen, weiden en akkers, plassen en beekjes. Daardoor gaan we heel uiteenlopende vogels zien.

Op de vroegere visvijvers, de Liskes, speuren we naar watervogels: futen, meerkoeten en allerlei eendensoorten. In de brede rietkragen hoor je al gauw de rietgors, de kleine karekiet en misschien zelfs de roerdomp. Maar ze in het vizier krijgen is nog niet zo eenvoudig.

Gemakkelijker is het in de open gebieden, waar wulp, kievit en scholekster hun domein hebben. In het bos ten slotte gaat het erom de talrijke zangvogeltjes uit elkaar te houden.

Niet eenvoudig in het begin, maar de IVN’ers leren je graag wat handige trucjes. Wat we onderweg precies tegenkomen, is altijd weer een verrassing. Maar dat is nu juist de charme van ‘vogelen’!

Excursieleider
Berno Nieuwenhuizen
IVN Bergeijk-Eersel
Type
Wandelexcursie
Organisatie
IVN Bergeijk-Eersel
Onderwerp
Genieten en leren herkennen van vogels met IVN Bergeijk-Eersel
Locatie
Bredasedijk 60, Bergeijk (NB)
Startpunt
Parkeren kan in de berm. Zorg er wel voor dat landbouwvoertuigen vrije doortocht behouden en inritten open blijven. Bredasedijk 60, 5571 VC Bergeijk.
Duur
3 uur
Kosten
Nee

In de omgeving

Avondexcursie in het Leenderbos (bij Valkenswaard)

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Vogelzang in de avondschemering
Plaats
Heeze-Leende
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Deze activiteit gaat helaas niet door.