Wat is er te doen?

Vogelexcursie op Landgoed Eyckenstein bij Maartensdijk

Deze vogelexcursie vindt plaats op het Landgoed Eyckenstein bij Maartensdijk. Eyckenstein is een gevarieerd landgoed op de flank van de Utrechtse heuvelrug. Tijdens deze vroege vogelexcursie gaan we vogels ontdekken en vogelgeluiden herkennen. In mei is de vogelzang ’s ochtends vroeg vaak erg uitbundig. In 2016 zijn op het Landgoed Eyckenstein 60 soorten broedvogels vastgesteld. We hebben dus kans op het zien en/of horen van bijzondere bosvogels zoals groene specht, boomklever, glanskop, vuurgoudhaan, goudvink en appelvink. Ook is er tijdens de wandeling aandacht voor de cultuurhistorie en het beheer van het Landgoed Eyckenstein. De wandeling voert deels door het parkbos dat anders voor publiek gesloten is. Excursie onder leiding van Gert Prins en Lex van Boetzelaer.

Excursieleider
Gert AH Prins
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Landgoed Eyckenstein
Onderwerp
Bosvogels, vogelgeluiden
Locatie
Dorpsweg 264, Maartensdijk (UT)
Startpunt
Startpunt Tuinderij Eyckenstein, Dorpsweg 264A, 3738 CN Maartensdijk. Parkeren in de oostelijke berm van de (Oude) Gezichtslaan, dit is vlakbij Dorpsweg 195, 3738CN Maartensdijk. Deelnemers ontvangen nadere aanwijzingen voor parkeren. Vóór de start van de excursie staat de koffie klaar! Toilet beschikbaar.
Duur
3 uur
Bijzonderheden
We wandelen over zandpaden, dus zorg voor goede wandelschoenen. Wij vragen u om geen honden mee te nemen. Op de website www.eyckenstein.nl kunt u zich alvast verdiepen in het Landgoed Eyckenstein. Een vrijwillige bijdrage voor de Stichting Vrienden van Eyckenstein wordt erg op prijs gesteld. Geld wordt besteed aan het onderhoud en beheer van het landgoed. Zie de website. http://www.eyckenstein.nl/landgoedinbedrijf/vriendenvaneyckenstein/
Kosten
Nee

In de omgeving

Wandelend over de Zomerdijk door vogelrijk Eemland

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
(Weide)vogels ontdekken en herkennen
Plaats
Eemnes
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Vroege vogel wandeling Ankeveense plassen

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Riet- en moerasvogels en vogelgeluiden herkennen
Plaats
Ankeveen
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Vogelavontuur in het donker

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Avondvogels en vleermuizen
Plaats
Hoogland
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder