Wat is er te doen?

100 vogelsoorten zoektocht in uiterwaarden bij Deventer

Een leuke vroege vogel-fietsexcursie in een gevarieerd gebied tussen Steenenkamer en slot Nijenbeek bij Voorst fietsen we langs de mooiste plekken in de uiterwaarden om zoveel mogelijk vogelsoorten te horen, zien en herkennen. We starten bij schemer, dan kunnen we de nachtegaal horen en ontwaakt het vogelrijk met een ochtendconcert. Kunnen we deze ochtend 100 vogelsoorten ontdekken? We zien de slaapplaats Veenoordskolk ontwaken, zit er nog een late wulp, brandgans of Canadese gans bij? De ijsvogels verplaatsen zich in de schemer vanaf de Bolwerksplas en op de Yperenplas komen veel eenden soorten bijeen. Bij de Dijkroute horen we de koekoek, boompieper, geelgors en de spechten. Trekken er mogelijk later op de ochtend bij mooi weer zwarte wouwen en een bruine kiekendief over? De jagende slechtvalk behoort tot de mogelijkheden. Kortom we maken er een inspirerende vogelochtend van.

Excursieleider
Erik Mensonides
Sundry Moves wandelcoaching
Type
Fietsexcursie
Organisatie
Sundry Moves coaching
Onderwerp
Genieten en herkennen van vogels en hun geluiden
Locatie
Worp 1, Deventer (OV)
Startpunt
We starten bij de veerstoep in het Worpplantsoen, Worp 1 Deventer naast het Stanton Ijsselhotel om 5.30 uur De auto kan hier gratis geparkeerd worden.
Duur
4.5 uur
Bijzonderheden
We zagen al eens de kleine bonte specht, gekraagde roodstaart, de Velduil veel boompiepers en alle weidevogelsoorten (incl. zomertaling, slobeend, waterpieper, ed). De lengte van de fietstocht is ongeveer 25 km en wordt afgewisseld met wandelingen. Zelf een fiets meenemen is uiteraard noodzakelijk. Verder graag goed schoeisel, warme waterafstotende kleding en verrekijker meenemen (er is een leenkijker aanwezig) Een eventuele vrijwillige bijdrage is welkom. De opbrengst gaat naar de Vogelbescherming. Deze excursie is geschikt voor zowel ervaren als onervaren vogelliefhebbers.
Kosten
Nee

In de omgeving

De Dijkroute: vogelgeluiden herkennen in verschillende biotopen

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Vogelgeluiden in Bos Klei en Uiterwaarden
Plaats
Voorst
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Vroege vogelexcursie in Veluwebos bij Schaveren

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Herkennen en genieten van vogel en hun geluiden
Plaats
Emst
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Vroege vogel excursie voor vogelgekke vroege vogels In Zwolle

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Vogelgeluiden
Plaats
Zwolle
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder