Wat is er te doen?

Workshop vogelfotografie in de haven van Enkhuizen

Veel leren over vogelfotografie en de eigen camera. Enkhuizen is een bijzondere natuurfotografielocatie. In de vogelrijke haven leeft een grote futenkolonie en in het Wilhelminaplantsoen een kolonie blauwe reigers. De oude binnenstad is vogelrijk met mussen, gierzwaluwen en vele andere kleine vogels en watervogels. We gaan onder andere in de haven futen fotograferen die hun jongen prachtig op de ruggen zullen hebben, vissende blauwe reigers en aalscholvers en in het Wilhelminaplantsoen en de haven op zoek naar de ijsvogel.

Excursieleider
Servan Ott
Type
Workshop
Organisatie
Servan Ott Fotografie
Onderwerp
Workshop vogelfotografie
Locatie
Stationsplein 3, Enkhuizen (NH)
Startpunt
Verzamelplaats bij de stationsrestauratie van NS station Enkhuizen. Met de auto gratis parkeren op de lange parkeerplaats naast het station, aan de stadskant.
Duur
3 uur
Bijzonderheden
Via een heldere en verdiepende powerpoint met beeld- en videomateriaal wordt de theorie uitgelegd. Onderwerpen die aanbod komen zijn onder andere: de vogels in de haven en binnenstad van Enkhuizen, de belichtingsdriehoek, het fotograferen van beweging, compositie, wat maakt een natuur/vogelfoto mooi, fotograferen in de M en A(v) stand, creatieve fotografie. Inclusief koffie/thee/koek en een fotografiedocument. Deze workshop is voor de beginnende en gevorderde vogelaar/fotograaf en voor iedereen die geïnteresseerd is in het fotograferen van vogels en wil leren mooiere vogelfoto’s te maken. Een goede vogelgids is mee om alle vogelsoorten te kunnen laten zien. Voor alle type camera’s, een 250 mm zoomlens of minimaal 15x optische zoom wordt aangeraden. Tip: trek goede wandelschoenen aan en een waterdichte of regenbroek voor het fotograferen met een laag perspectief. Kosten 27,50. Betaling ter plekke, liefst gepast meenemen. Tijd: van 19:00 tot ca. 22:00 uur.
Kosten
Ja
Vogelfotografieworkshop van 3 uur. Inclusief powerpoint, koffie/thee/koek en fotografiedocument

In de omgeving

Vroege Vogel excursie stadspark Julianapark

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Vogelzang
Plaats
Hoorn
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Vogelvaartocht naar de Marker Wadden

Activiteit
Vaarexcursie
Onderwerp
Pionierssoorten
Plaats
Lelystad
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Vogelkijkdag bij waterberging Twisk

Activiteit
Overig
Onderwerp
Weide- en moerasvogels
Plaats
Twisk
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder