Wat is er te doen?

Vogelparadijs Breebaartpolder in Groningen

Ervaren vogelkenners zullen deze wandeling begeleiden. De deelnemers krijgen veel tips over vogelherkenning en ook over de beste verrekijkers en vogelgidsen. De wandeling gaat over de Zeedijk en via de Breebaartpolder terug naar de Reidehoeve. Op de Zeedijk gaan we langs de kwelder en hebben we uitzicht op de Punt van Reide met zijn rijke variatie aan vogels. Op de zeedijk, waar de zeehondenkijkwand staat opgesteld, kunnen we een kijkje nemen of er zeehonden zijn te bespeuren. In de polder Breebaart is het volop voorjaar en nieuw leven op alle fronten. Op veel plekken hebben diverse watervogels en steltlopers hun nesten gebouwd. De ouders vliegen af en aan om de gulzige snavels van hun jongen vol te stoppen. Na de wandeling kan nog een bezoek worden gebracht aan de vogelkijkhut om in alle rust de vogels in de Breebaartpolder te observeren. De Reidehoeve is geopend voor een kopje koffie of thee en daar kun je ook een expositie bezoeken. Verder kun je de filmzaal en de uitkijkpost met telescoop voor een prachtig uitzicht over Polder Breebaart en de Dollard nog bezoeken. Kinderen onder begeleiding van ouders mogen mee, moeten goed kunnen wandelen. Honden meenemen, ook aangelijnd, niet toegestaan.

Heeft u geen Nederlands woonadres maar wilt u meedoen aan deze activiteit? Stuur uw aanmelding aan info@vogelbescherming.nl. Vermeld s.v.p. duidelijk uw naam- en contactgegevens en de exacte datum, naam van de activiteit en om hoeveel personen het gaat. Vogelbescherming verwerkt uw aanmelding zolang er beschikbare plaatsen zijn.

Excursieleider
M Alberts
Groninger Landschap
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Groninger Landschap
Onderwerp
Basisherkenning vogels
Locatie
Dallingeweersterweg 29, Termunten (GR)
Startpunt
Parkeerplaats bij Buitenplaats Dollard, 9947 TB Termunten
Duur
2 uur
Kosten
Nee
Deze wandeling, georganiseerd in het kader van de Nationale Vogelweek 2017 is bedoeld voor mensen die het leuk vinden om naar vogels te kijken en er meer van willen weten en voor mensen met specifieke interesse voor vogels. Extra informatie Ervaren vogelkenners zullen deze wandeling begeleiden, afhankelijk van het aantal deelnemers gaat er een of meer gidsen mee. De deelnemers krijgen veel tips over vogelherkenning en ook over de beste verrekijkers en vogelgidsen. De wandeling gaat over de zeedijk en via de Breebaartpolder terug naar de Reidehoeve. Op de zeedijk gaan we langs de kwelder en hebben we uitzicht op de Punt van Reide met zijn rijke variatie aan vogels. Op de zeedijk, waar de zeehondenkijkwand staat opgesteld, kunnen we een kijkje nemen of er zeehonden zijn te bespeuren. In de polder Breebaart is het volop voorjaar en nieuw leven op alle fronten. Op veel plekken hebben diverse watervogels en steltlopers hun nesten gebouwd. De ouders vliegen af en aan om de gulzige snavels van hun jongen vol te stoppen. Na de wandeling kan nog een bezoek worden gebracht aan de vogelkijkhut om in alle rust de vogels in de Breebaartpolder te observeren. De Reidehoeve is geopend voor een kopje koffie of thee en daar kun je ook een expositie bezoeken. Verder kun je de filmzaal en de uitkijkpost met telescoop voor een prachtig uitzicht over Polder Breebaart en de Dollard nog bezoeken. Kinderen onder begeleiding van ouders mogen mee, moeten goed kunnen wandelen. Honden meenemen, ook aangelijnd, niet toegestaan.

In de omgeving

Vogelexcursie Polder Breebaart

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Plaats
Delfzijl
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Deze activiteit gaat helaas niet door.

Wandelexcursie Haansvaart

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Vogels en nog veel meer...
Plaats
Midden-Groningen
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Deze activiteit gaat helaas niet door.