Wat is er te doen?

De prachtige weidevogels van beheergebied De Kroon

Op zondagochtend 20 mei is er een weidevogel-excursie naar ‘De Kroon’ op het Eiland van Schalkwijk. De gemeente Houten heeft begin 2015 10 hectare land aangekocht ten behoeve van weidevogelbescherming. De Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk heeft dit terrein in beheer genomen samen met een lokale boer.

Kom samen met ons –vanaf de rand van het weiland - kijken naar grutto’s, kieviten en tureluurs! We hopen dat deze ochtend het weer en de vogels een beetje meewerken, daarnaast is er genoeg te vertellen over het beheer dat de stichting op het weiland uitvoert in samenspraak met de boer: laat in het jaar maaien en zorgen voor een kruidenrijke grasvegetatie en veel nattigheid in het vroege voorjaar. Dat zijn de hoofdingrediënten van dit beheer. 

Waar en wanneer? 
We vertrekken om 10.00 uur van af de Linielanding naar het weiland. Het is 1,5 km heen en 1,5 km terug over een klompenpad wandelen, stevig schoeisel is gewenst. We verwachten rond 11.30 uur weer terug te zijn bij de Linielanding.

Excursieleider
Esther Christenhuis
Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk
Onderwerp
Genieten en herkennen van weidevogels
Locatie
Waterliniedok 1, Nieuwegein (UT)
Startpunt
Het verzamelpunt is het parkeerterrein naast Hajé. Dit is bij Streektransferium Linielanding in Nieuwegein. De verzamellocatie is het parkeerterrein bij de Linielanding, adres: Waterliniedok 1, Nieuwegein. Het verzamelpunt is per fiets en auto bereikbaar. Per fiets: Neem vanaf de Waalseweg in Tull en ’t Waal de laatste weg rechtsaf richting de Linielanding. Dit is net vòòr de tunnel onder de A27 door. Per auto: Het Streektransferium Linielanding is gevestigd langs de snelweg A27 bij afslag 28 - Nieuwegein. https://www.vvvkrommerijnstreek.nl/nl/locaties/3050483796/haje-linielanding
Duur
1.5 uur
Bijzonderheden
Trek stevige schoenen aan. Er zijn meerdere excursieleiders aanwezig.
Kosten
Nee

In de omgeving

Ontdek het rijke vogelleven langs de Lek!

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Watervogels, moerasvogels, zangvogels
Plaats
Culemborg
Datum
zondag 13 mei 2018 8:00

Lees verder

Volgeboekt

Voorjaarsexcursie Zouweboezem

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Moerasvogels
Plaats
Lexmond
Datum
zaterdag 12 mei 2018 8:30
Ook op
28-04-2018, 02-05-2018

Lees verder

Volgeboekt

Vroege vogel vaartocht Ankeveense plassen

Activiteit
Vaarexcursie
Onderwerp
riet en moerasvogels vooral horen
Plaats
Ankeveen
Datum
zaterdag 12 mei 2018 6:00

Lees verder