Wat is er te doen?

Kustvogels en weidevogels rondom Ouddorp

De wandelexcursie bestrijkt twee verschillende soorten open landschappen. Het ene deel van de wandeling gaat over weidevogels, de kievit en grutto en het andere deel over kustbroedvogels met mooie soorten als de strandplevier, grote sterns, zwartkopmeeuwen, de visdief en nog veel meer fraaie vogels.

We wandelen eerst naar het kijkscherm om over het natuurgebied de Koude Hoek te kijken om te zien wat er allemaal zit. Daarna kijken we vanaf de dijk naar het eiland Markenje, wat afgelopen winter opgehoogd is ten behoeve van de broedvogels. We gaan kijken of dat resulteert in meer broedvogels!

Foto zwartkopmeeuw: Birdphoto

Excursieleider
Frans Lokker
Type
Wandelexcursie
Organisatie
VWG/NLGO
Onderwerp
Weide- en kustbroedvogels
Locatie
Zuidweg , Ouddorp (ZH)
Startpunt
We starten bij het uitkijkpunt op het eiland Markenje (aan de Zuidweg bij Ouddorp) en aan de binnenkant het natuurreservaat de Koude Hoek. Zuidweg, 3253 Ouddorp. Pijl staat op de exacte punt. Route (vanaf Goedereede): op N57 bij Ouddorp links bij de rotonde (vanaf Zeeland komend rechts), de weg meedraaien naar rechts en daarna de eerste links onderlangs de dijk. Het startpunt is bovenop de dwarsdijjk.
Duur
2.5 uur
Bijzonderheden
Een verrekijker is zeker handig om mee te nemen, er zijn ook een paar kijkers voorradig en ook zijn er telescopen aanwezig.
Kosten
Nee

In de omgeving

Kustvogels en weidevogels rondom Ouddorp

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Weide- en kustbroedvogels
Plaats
Ouddorp
Datum
zaterdag 11 mei 2019 9:30

Lees verder

Nog 15 plaatsen beschikbaar

Vogels van duin en wad aan het Haringvliet bij Stellendam

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Zangvogels en Steltlopers
Plaats
Stellendam
Datum
zaterdag 18 mei 2019 6:00

Lees verder

Nog 12 plaatsen beschikbaar