Wat is er te doen?

Weidevogelexcursie in de polders van Warmond

Het gaat niet goed met de weidevogels in Nederland, maar hier, in de polders van Warmond, zijn ze nog volop aanwezig. Op de Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder doen ze er alles aan om dat zo te houden. Op zaterdag 13 mei van 9.30 tot 12.00 is er een excursie voor volwassenen en kinderen. Wij nodigen u uit om met ons naar de weidevogels en erfvogels te kijken. Er zijn ervaren vogelaars aanwezig.

De boerderij ligt niet ver buiten Leiden in buurtschap Zijleinde, midden in het open land. We kunnen hier zowel de Boterhuispolder als de Zweilanderpolder overzien. Er is grote kans op de soorten grutto, kievit, scholekster, tureluur, bergeend, wilde eend, krakeend, slobeend, en meerdere ganzensoorten. Er kunnen roofvogels langskomen, zoals torenvalk, sperwer, buizerd, havik en bruine kiekendief. Mogelijk ook lepelaars. In de buurtschap leven ook allerlei soorten erfvogels zoals witte kwikstaart, putter, boerenzwaluw en huiszwaluw.

Excursieleider
Charlotte Matthijsse
Vogelwerkgroep Teylingen, Vogelgroep Merenwijk
Type
Wandelexcursie
Organisatie
Vogelwerkgroep Teylingen en Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder
Onderwerp
weidevogels en erfvogels
Doelgroep
Locatie
Zijldijk 8, Warmond (ZH)
Startpunt
De boerderij is vanuit Leiden/Leiderdorp met de auto te bereiken. Er is parkeergelegenheid. Met de fiets is het een half uur vanaf het centrum van Leiden.
Duur
2.5 uur
Bijzonderheden
Er wordt bij deze excursie weinig gelopen. We splitsen op in groepjes en blijven op het erf van de boerderij en de dijk ernaast. Als u gebruik wilt maken van het pontje over de Zijl, dan kunt u ook na tienen komen. Aan het eind eerder weggaan is ook mogelijk; u blijft dichtbij uw vervoermiddel. Als u een kijker hebt, neem hem dan vooral mee. Er zijn enkele leenkijkers en de gidsen hebben telescopen. Koffie en thee zijn gratis, maar een vrijwillige financiƫle bijdrage is van harte welkom. Er is ook gelegenheid om Lakenveldervlees te kopen.
Kosten
Nee

In de omgeving

Weidevogelsafari bij Hoogmade

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Weidevogels
Plaats
Hoogmade
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Zangvogels van de Amsterdamse Waterleidingduinen

Activiteit
Wandelexcursie
Onderwerp
Genieten en herkennen van vogelgeluiden
Plaats
De Zilk
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder

Vogels ontdekken in de Noordrand van Rotterdam

Activiteit
Fietsexcursie
Onderwerp
Vogels kijken en leren herkennen
Plaats
Rotterdam
Datum
Heeft plaatsgevonden

Lees verder